Почти всяка седмица има операции на специалните служби и на

...
Почти всяка седмица има операции на специалните служби и на
Коментари Харесай

Службите имали чести операции срещу корупцията в здравеопазването

Почти всяка седмица има интервенции на специфичните служби и на прокуратурата по линия на корупция в опазването на здравето. Това сподели пред публицисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, представен от " Фокус ". По думите му корупцията в лечебните заведения я вършат лекарите, а службите би трябвало да я разнищят.

" При такова финансиране лекарите, които ръководят лечебните заведения, са длъжни да си гледат работата и мениджмънта, вместо да се приказва, че няма пари за опазване на здравето. Има лечебни заведения и доктори, които си гледат работата, и други като тези във Враца, които не си я гледат. Сложили си частна болница в двора, скъпите пътеки в частната болница, а евтините и отговорностите – в държавната. Това не може да продължава, това са вашите пари ", съобщи Борисов. Той добави, че е разпоредил лекарите, сестрите и санитарите да си получават постоянно заплатите, а другото е въпрос на прокуратурата и службите. Миналата седмица държавното управление отпусна пари за заплати за лечебните заведения във Враца и Ловеч.

В Пловдив Бойко Борисов инспектира обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница " Св. Георги ".

" Между 16 и 20 милиарда лв. са отделени за опазване на здравето по време на ръководството на ГЕРБ ", разгласи още министър-председателят. По думите му държавното управление дава в пъти повече пари в този момент и се купува най-хубавата техника, която я има по света. Преди 10 - 12 години за опазване на здравето е бил отделян единствено 1 милиард лв.. " Сега поради демографската рецесия в България има по-малко хора, няма инфлация, цените на медикаментите са същите и все пак страната дава толкоз доста пари. Само тази година държавното управление е заделило за здравната каса съвсем 470 милиона лв. ", уточни министър председателят.

Той заяви, че през идната седмица Министерският съвет би трябвало да гласоподава плана за Националната здравноосигурителна карта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР