Почти всяка една дама става рано сутрин с чаша кафе

...
Почти всяка една дама става рано сутрин с чаша кафе
Коментари Харесай

3 причини, заради които сутрешното кафе е вредно

Почти всяка една дама става рано заран с чаша кафе в ръка. За доста e по-важно даже от закуската.
Сигурни ли сте обаче, че е потребно за организма ви? Американско изследване установи, че пиенето на кафе преди 10 часа е много нездравословно.

1. Сутрин равнищата на кортизол са най-високи в човешия организъм . Кофеинът от кафето взаимодейства с естественотото произвеждане на кортизол, което повишава равнищата на напрежението и кръвната захар. По този метод организмът ви привиква да създава по-малко количество кортизол и стартира да разчита на кофеина, който приемате всяка заран. Тоест, в един миг тялото ви към този момент е изцяло привикнало с приема на кафе и възпрепятсвтва естественото производство на кортизол.
2. Честата консумация на кафе довежда до миг, в който вие сте изцяло подвластни от него и лека-полека стопира да ви работи . В даден миг чувствате непрекъсната отмалялост и стартирате на приемате още повече кофеин. А приемайки прекомерно доста кофеин, вредите съществено на здравето си и на естествените процеси в организма си.
3. Идеалното време за пиянство на кофеинова напитка е 10:00-12:00 часа, когато стойностите на кортизол са най-ниски . Най-високи са от 6:00-10:00 часа, когато в действителност множеството хора употребяват кофеин.

1. Ябълка - колкото и необичайно да ви звучи, една ябълка оказва помощ извънредно доста за утринното събуждане.
2. Сутрешна физическа подготовка - за времето, през което пиете кафето си рано заран можете да си извършите една бърза утринна подготовка, която несъмнено доста ще ви ободри и ще започнете деня си много по-пълноценно.
3. Чаша цитрусов сок - нямаме поради сок от магазина обаче, а домашно изтискани плодове. Ще ви ободри оптимално и ще даде на тялото ви всички витамини и минерали, от които то има потребност, а също по този начин и ще ви засити.
4. Изпийте чаша вода с лимон - в случай че сте спали дълго време, на сутринта тялото ви евентуално е обезводнено. Чудесен старт на деня е чаша хладка вода. Дехидратацията води до отмалялост и изнемощялост, по тази причина пийте вода, колкото може по-често през целия ден.
5. Наплискайте лицето си с вода - всеки един човек прави това рано заран, тъкмо тъй като е доста ободряващо. Лицето е една от най-чувствителните зони и когато усети студената вода, работи непосредствено и на мозъка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР