Почти всичко около нас, което не е природа - е

...
Почти всичко около нас, което не е природа - е
Коментари Харесай

Мелба 2021 - устойчива мода, симпозиум и дизайн идеи

Почти всичко към нас, което не е природа - е дело на дизайнери. От табелите по улиците, през облеклата ни, електронните устройства, книгите, мебелите у дома или в градска среда, надписите по малкия екран, чашата ни за кафе - всичко. Как наподобява и какъв брой е функционална средата, в която живеем, са основни фактори за качеството ни на живот. Ето за какво, новият епизод на " Trendy " - подкастът на Dir.bg за новости и трендове, обръща внимание на дизайна. Поводът е идното издание на " Мелба " - единственият фестивал за дизайн в София.

Четвъртото подред издание на " Мелба " ще се организира от 11 до 21 ноември. Във вкусния за сетивата и мозъка микс са включени разнообразни дисциплини на дизайна в на шестима представители на европейската дизайн сцена, обичайна към този момент галерия с най-хубавото от българския дизайн през последната година, както и работилници, полемики, няколко интернационалните изложения и особено издание на световната мрежа от събития. Тази година тематиката за устойчивата мода и дизайн е застъпена в няколко от формите на фестивала.

Чуйте аудиото!



В диалога с кураторките Адриана Андрева и Бояна Гяурова от Studio Komplekt се разисква да вземем за пример оксиморон ли е понятието " устойчива мода ", положението на градските мебели, информационният дизайн, навигацията в градското метро и за какво перфораторът е новият винтоверт.

Става дума и за - годишната селекция, която показва настоящото положение на българския дизайн. Тя събира осъществени планове в разнообразни сфери на дизайна, като графичен, продуктов, обществен, интериорен дизайн, типография и оформление на книги, мода и още. Обединяващата тематика тази година е Стойността на дизайна. Откриването на изложбата е и откриващото събитие за фестивала - на 11 ноември от 19:00 часа. Ще може да бъде прегледана в КО-ОП на бул. " Янко Сакъзов " 17 - до 21 ноември.

А вие, какво бихте желали да се промени в дизайна от вашето ежедневие? Кои са най-важните дизайн проблеми за решение на общинско равнище? Кои са положителните образци за актуален дизайн съгласно вас?

 Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg



Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР