Почти всички прасета, отглеждани в "задния двор" в Пловдивска област,

...
Почти всички прасета, отглеждани в "задния двор" в Пловдивска област,
Коментари Харесай

Почти всички домашни прасета в Пловдивска област са изклани доброволно

Почти всички свине, отглеждани в "задния двор " в Пловдивска област, попадащи в 20-километровата санитарна зона против Африканска чума по свинете /АЧС/, са изклани непринудено. Това сподели доктор Чавдар Чавдаров, шеф отдел "Контрол на храните " към пловдивската дирекция на БАБХ.

В тестваните 38 от общо 74 обитаеми места от зоната са оставени 58 свине, които са бременни и които ще бъдат изчакани да родят, добави доктор Чавдаров.

Хората осъзнават казуса и на всички места извършват непринудено заповедта, акцентира той и посочи, че дневно се ревизират по над 300 скотски обекта от едно обитаемо място.

По думите му до през вчерашния ден са били непринудено изклани близо 800 животни.

Нито една проба досега на територията на Пловдивска област, с изключение на на двете диви свине, открити край хижа "Здравец ", не е дала позитивен резултат за АЧС, сподели доктор Чавдар Чавдаров. В региона има две санитарни зони, в които трябваше да бъдат отстранени прасетата от частните стопанства - едната към свинекомплекса в село Белозем и втората за подобен на територията на област Пазарджик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР