Почти всички депутати от управляващата тристранна коалиция гласуваха снощи против

...
Почти всички депутати от управляващата тристранна коалиция гласуваха снощи против
Коментари Харесай

Германският парламент отхвърли предложение за доставка на ракети Таурус на Украйна


Почти всички депутати от ръководещата тристранна коалиция гласоподаваха нощес срещу плана. Това развиване може да наподобява объркващо, при изискване че две от трите партии, които са част от държавното управление - Зелените и Свободната демократическа партия, от месеци приканват канцлера социалдемократ Олаф Шолц да изпрати ракетите, които Украйна може да употребява, с цел да нанася удари по-навътре в окупирани от Русия територии, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Депутатите от ръководещата коалиция обаче обясниха позицията си с обстоятелството, че предлагането на Християндемократическия съюз и неговата сестринска партия от Бавария - Християнсоциалния съюз, обвързваше оръжейните доставки за Киев с пленарни диспути в самия немски парламент по годишния отчет на неговия комисар за въоръжените кили. Тази тактичност на консервативната съпротива бе разкритикувана от специалисти.

" Таурус " са едни от най-модерните ракети и могат да унищожат бункери даже от огромна височина и разстояние, отбелязва ДПА.

В началото на октомври предходната година обаче немският канцлер реши да не доставя такива оръжия на Украйна. Аргументът, бележит тогава от Шолц, бяха опасенията, че е допустимо Киев да употребява ракети " Таурус ", които са с обхват от 500 километра, с цел да нанася удари във вътрешността в съветска територия.

Според специалисти обаче тези оръжия може да оказват помощ на Украйна да възвърне териториалната си целокупност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР