Почти всеки родител си мечтае да има талантливо дете. Разликата

...
Почти всеки родител си мечтае да има талантливо дете. Разликата
Коментари Харесай

Как да разпознаем музикалния талант у децата

Почти всеки родител си мечтае да има надарено дете. Разликата е, че някои си го признават намерено и напълно искрено тласкат малчугана в тази посока, а други изчакват да видят дали той самичък няма да прояви интерес и може би пропущат значим стадий в неговото развиване.

Как да разберете, че детето ви има гений в музиката да вземем за пример? Има ли някакви знаци, по които да разпознаете, че природата го е надарила в музикално отношение и по какъв метод да го подкрепите?

Да, то може и да не стане музикант след време, само че при изискване, че има вродени данни, би било добре да му дадете късмет да ги развие. В най-лошия случай ще му осигурите една доста добра музикална просвета, която е голям плюс и за развиването му като персона. Ето 6 особености, които ще ви оказват помощ да откриете естествено надареното дете.

1. Детето си тананика към този момент чути мелодии

Музикално надарените деца постоянно пеят мелодии, които са чували някъде преди. Техните мозъци наподобяват изключително подобаващи за асимилиране и запомняне на музикална информация, а самите малчугани изпитват огромно наслаждение да я пресъздават по избор.

Известни виртуозни музиканти признават, че като деца също са си тананикали постоянно песни, които са чували или са се опитвали да ги пресъздадат на пиано или различен инструмент, който в този миг се е намирал в дома им. Това е и един от най-сериозните индикатори за присъщ музикален гений.

2. Детето незабавно вижда, в случай че даден инструмент не е надъхан

Ако малчуганът незабавно забележи, че даден инструмент не е надъхан или пък в мелодията е изсвирен неверен звук, това може би демонстрира присъщ музикален гений и сензитивен слух.

Родителите на надарени музиканти постоянно си спомнят, че сходни реакции са имали техните деца при първите си съприкосновения с музиката. Нещо, което може да звучи изцяло обикновено за вашите уши, ще звучи доста друго за музикално надареното дете.

Това е образец за нараснала сензитивност към звука, която може да прояви единствено човек с над междинен музикален гений. Тези деца най-вероятно имат това, което музикантите назовават „ безспорен слух “, т.е. имат дарба да разпознават вярно всяка нота, незабавно щом я чуят.

3. Детето ви прекарва доста време в свирене на музикален инструмент

За музикално надарените деца музикалният инструмент може да бъде като магнит. Те извличат безпределно наслаждение от изпробването на разнообразни звуци, опитват, пробват елементарни мелодии по слух и постоянно прекарват часове в това, без въобще да изгубят интерес.

В доста случаи даже могат да пресъздадат доста тъкмо музикално произведение на инструмента, откакто са го чули преди този момент. Това е доста мощен знак за музикален гений. Ако детето ви прави това, започнете да отделяте бюджет за уроци по музика!

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР