Почти всеки познава човек, който сякаш изсмуква цялата му жизнена

...
Почти всеки познава човек, който сякаш изсмуква цялата му жизнена
Коментари Харесай

Енергийните вампири - мит или реалност?

Почти всеки познава човек, който като че ли изсмуква цялата му витална сила и след срещата с който се усеща някак отчаян и нищожен. Често ни лишава дълго време, преди да осъзнаем, че избрани хора освен не обогатяват живота ни, само че даже в противен случай – натоварват ни ненужно. Ето за какво съставихме 8 признака, по които да разберете по кое време обещано другарство или връзка са нездравословни.

1. Изпиват ви силата.

След среща с него се чувствате, като че ли върколак е изцедил и последната ви капка кръв. Отпуснати, отмалели, смазани. Наистина ли това е възприятието, което би трябвало да изпитвате откакто сте общували с другар или сътрудник?

2. Непрекъснато ви подлагат на критика.

Ако в наличието или след среща с някого постоянно се чувствате зле или непрекъснато се улавяте, че пред него се стараете да се покажете откъм най-хубавата си страна и да не кажете нещо неправилно, може би виновността не е ваша, а негова. Следващия път обърнете внимание каква е повода за държанието ви в такива обстановки. Отправят ли ви отровни стрелички, подлагат на критика ли ви непрестанно, повтарят ли ви прекомерно постоянно, че сте могли да извършите нещо по-добре? Ако имате достолепие, не трябва да поддържате трайно сходни връзки.

3. Постоянно ви надприказват. 

Случва се в диалог единият да приказва повече от другия, само че това е обикновено. Понякога индивидът насреща има проблеми и изпитва потребност да си излее душата, а положителният другар е задължен да го изслуша с внимание. Когато обаче при среща с даден човек той приказва единствено за себе си, не ви оставя да се изкажете или ви прекъсва непрекъснато, в случай че не се поинтересува нито един път от вашите проблеми, стремежи или грижи, връзката ви е много едностранна.  Когато единият желае единствено да взима, а не умее да дава, с времето това може да стане много изморително и никога не е здрава основа на дълго и щастливо другарство или партньорство.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР