Почти всеки ден чуваме заплахи от Кремъл, така че трябва

...
Почти всеки ден чуваме заплахи от Кремъл, така че трябва
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната: Путин може да нападне НАТО от ...

" Почти всеки ден чуваме закани от Кремъл, тъй че би трябвало да вземем поради, че един ден Владимир Путин може да нападне даже страна от НАТО ", съобщи Писториус пред немското издание Der Tagesspiegel в изявление, оповестено в петък, съобщи " Politico ".

 

Макар че съветска офанзива е малко евентуална " към този момент ", министърът добави: " Нашите специалисти чакат интервал от пет до осем години, в който това би било допустимо ".

След пълномащабното навлизане на Кремъл в Украйна Русия ускори нападателната си изразителност против някои от своите съседи - в това число балтийските страни и Полша, които са членки на НАТО, и Молдова - което накара висши европейски чиновници в региона на защитата да предупредят за риска от огромен спор.

В сряда ръководителят на военния комитет на националните началници на НАТО адмирал Роб Бауер съобщи, че военният съюз е изправен пред " най-опасния свят от десетилетия насам " и прикани за " военна промяна на НАТО ".

 

По-рано този месец шведският главнокомандващ военачалник Микаел Биден също прикани шведите да се " приготвят душевен " за война.

 

Същия ден шведският министър на гражданската защита Карл-Оскар Бохлин също предизвести, че " войната може да пристигна в Швеция ".

В изявлението си за Der Tagesspiegel Писториус съобщи, че шведските предизвестия са " разбираеми от скандинавска позиция ", като добави, че Швеция е изправена пред " още по-сериозна обстановка " поради близостта ѝ с Русия. Освен това тя към момента не е член на алианса на НАТО, като чака утвърждението на Турция и Унгария за присъединение.

 

" Но също по този начин би трябвало да се научим още веднъж да живеем с заплахата и да се подготвим - военно, обществено и във връзка с гражданската защита ", предизвести Писториус.

 

Полша, която тази година изразходва повече от 4% от своя Брутният вътрешен продукт за защита, също е обезпокоена от непредсказуемостта на Русия след непредвиденото нахлуване над Украйна през 2022 година

 

" Русия се опълчва на логиката. Това, което се случи през 2022 година, изглеждаше невероятно. Трябва да сме подготвени за всеки сюжет ", съобщи министърът на защитата Владислав Косиняк-Камиш в телевизионно изявление по-рано тази седмица.

 

В края на предходната година Германия обнови военната и стратегическата си теория за първи път от 2011 година насам, като се стреми да трансформира Бундесвера в боеспособна войска.

" Войната се завърна в Европа. Германия и нейните съдружници още веднъж би трябвало да се оправят с военна опасност. Международният ред е подложен на офанзива в Европа и по целия свят. Живеем в повратен миг ", се споделя в първия параграф на новата теория.

 

В четвъртък външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис, прям критик на Путин, който е един от най-гласовитите гласове в поддръжка на Украйна в Европейски Съюз, прикани Европа да форсира подготовката си за нова съветска експанзия.

 

" Има възможност Русия да не бъде овладяна в Украйна ", съобщи Ландсбергис пред френската осведомителна организация AFP по време на Световния стопански конгрес в Давос. " Няма сюжет в това, че в случай че Украйна не завоюва, това може да приключи добре за Европа ", предизвести той.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР