Почти всеки човек започва деня си с чаша ароматно кафе.

...
Почти всеки човек започва деня си с чаша ароматно кафе.
Коментари Харесай

5 напитки, с които може да заместите напълно сутрешното кафе

Почти всеки човек стартира деня си с чаша ароматно кафе. Това е ободряваща напитка, която ни оказва помощ да се събудим и разсъним, да се заредим с сила за идния ден. Дотук не намираме нищо неприятно, само че в случай че прекалите с кафето, може да се сблъскате с много неприятни признаци. Твърде многото кофеин не е здравословен за организма. Той подтиква нервната система, храносмилателната и сърдечносъдовата система, влияе на салдото на потребните бактерии в чревната флора. Може да навредите на здравето си, в случай че прекалите с чашите кафе дневно.

Какво да вършиме, в случай че не можете без кафе и то ви оказва помощ да се разсъните заран? Не се тревожете, има друго ободряващи питиета, които са по-полезни от кафето и правят същата работа. Щом ги опитате, може би ще ви станал обичани и сами ще ги предпочетете пред кафето. Ето 5 от тях.

1. Какао – вземете образец от децата и започнете деня си с чаша ароматно топло какао. Чудесен замесител на кафето, богат на антиоксиданти. Не подслаждайте какаото със захар, а изберете различен здравословен вид, с цел да има смисъл от консумирането му.
 Фризьорът поучава: Пийте кафе, в случай че желаете с косата ви да се случи това! Фризьорът поучава: Пийте кафе, в случай че желаете с косата ви да се случи това!
Много хора в даден миг от живота си са опитвали да откажат кафето. При някои от тях се е получило, а други са стигнали до умозаключение...

2. Смути – тези съвременни здравословни закуски навлязоха в всекидневието ни в последните години, когато на мода пристигна и здравословното хранене. Плодово или зеленчуково смути с ядки и семена е незаместим метод за пускане на деня. Изпълва тялото с сила и сили, усъвършенства настроението и зарежда организма с витамини съгласно продуктите, от които сте го приготвили. Задължително е да не добавяте захар към него.

3. Чат Матча – известен японски зелен чай, който е извънредно здравословен и се предлага за всекидневието поради своите потребни свойства. Този час е богат на антиоксиданти и дава сила в обилие. Съдържа в състава си аминокиселината L-теанин, на която се дължат функционалностите му да усъвършенства настроението, концентрацията и мисловните процеси, да ободрява и на усъвършенства паметта. Страхотен е за мощен старт на деня.

4. Комбуча – ферментирала напитка с аминокиселината L-теанин, която също е доста потребно за започване на деня. Осигурява потребни бактерии на чревната флора, предизвиква функционалностите ѝ. Зарежда тялото с сила и няма негативно влияние върху нервната система. Можете умерено да изпиете чаша комбуча, щом станете от сън и да се заредите с позитивно въодушевление, в което да останете до края на деня.

5. Зелен чай – познатия зелен чай, който евентуално сте опитвали, само че с друга цел. Той може да бъдете превъзходен еквивалент на чашата кафе. Дава сили и сила, разсънва и оказва помощ при доста здравословни проблеми. Зеленият чай се предлагат за предварителна защита против диабет от втори вид, спомага за понижаване равнищата на неприятния холестерол и предизвиква сърдечната функционалност.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР