Почти всеки човек е срещал, разговарял или слушал лекцията на

...
Почти всеки човек е срещал, разговарял или слушал лекцията на
Коментари Харесай

Психологически трикове, които наистина работят

Почти всеки човек е срещал, разговарял или слушал лекцията на персона, която умее да притегля елементарно вниманието към себе си, да получава отговорите, които би желала или елегантно да не отговори на сложени въпроси. Тогава си задаваме въпроса „ Каква е тайната им, по какъв начин го вършат? “.

Истината е, че огромна част от тези персони ползват лесни психически трикове, с които съумяват да въздействат на другите. В идващите редове споделяме няколко, които може да ползвате всеки ден.

Попадате в обстановка, която би трябвало да се позволи, тъй като е във ваш или общ интерес. В подобен случай в никакъв случай не започвайте настояването си с „ Можете ли да се обадите на съседите? “. Така индивидът от другата страна ще мисли, че му задавате научен въпрос. Дори и да ви отговори с „ Да “ не значи, че това ще се случи. Вместо това формулирайте въпроса си по този начин. „ Моля, обадете се на съседите “.

По време на служебна среща, съвсем постоянно участва сътрудник, който не ни е приветлив. Ако желаете да го накарате да се почувства неловко, погледнете го в средата на челото му по време на диалога.

Разговаряте с някого, само че той се пробва да избегне отговора на въпроса, който му задавате. Просто направете пауза в диалога, само че не спирайте да го гледате в очите. Той или тя ще се почувства неловко и ще продължи да приказва, което е късмет за вас да разберете повече.

Непрекъснато ни се постанова да построяваме връзки от най-различно естество. Така да вземем за пример, в случай че желаете да изградите връзка с сътрудник, помолете го да ви изясни нещо, за което не се сещате (дори и да не е така). По този метод ще подобрите общото отношение към вас.

Наложи ли ви се да зададете въпрос, премигвайте нежно. Най-вероятно ще получите одобрителен отговор.

Ако започнете да кимате леко по време на диалог, индивидът, с който разговаряте, ще бъде по-внимателен към думите ви, без даже да разбере за какво.

Провокатори в никакъв случай не липсват край нас. Неволно могат да ни вкарат в спор, спор, да кажат нещо, с което да ни подведат да приказваме за някого. В такива обстановки просто кажете нещо хубаво, а провокаторите ще се под напрежение още повече.

Имате ли в екипа си сътрудник, който е малко ленив? Когато му давате задания не му казвайте „ Направете това “. Заменете този израз със „ Започни с това “. За него, психически ще наподобява, че има по-малко работа, тъй като би трябвало да стартира с нещо малко. След като завърши със задачата си, използвайте „ Много добре. Продължи с.... “. В този случай има огромна възможност сътрудника ви да се оправи сполучливо със заданието, тъй като ще наподобява, че има по-малко работа.

В градския превоз постоянно има някой, който ни гледа втренчено. За да го разсеете от себе си погледнете към обувките му и задръжте погледа си за няколко секунди. Със сигурност ще го накарате да се усеща неловко.

Знаете ли, че хората си спомнят повече в елементи какво се е случило първоначално и в края на деня. Ако ви следва значима среща, изявление за работа, пробвайте се да си ги насрочите заран или в късния следобяд. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР