Почти винаги се използват и пилотни коли, които в последно

...
Почти винаги се използват и пилотни коли, които в последно
Коментари Харесай

Сийка Милева: Трафикирането на един мигрант е около 3000 евро, ВИП услугата достига до 10 000 евро

Почти постоянно се употребяват и пилотни коли, които напоследък се ръководят от дами, за да не буди съмнение, сподели Сийка Милева

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева и представители на Министерство на вътрешните работи показаха информация за взаимната профилирана интервенция за противопоставяне на незаконната миграция.

Милева изясни схемата, по която се прекарват мигрантите.

„ В Турция, Сърбия и България има главен уредник от всяка една страна. Той има стройна мрежа от хора, които му оказват помощ за незаконната активност. Има и уредник на трафика, който се грижи за набиране на водачи и такива, които да се грижат да подсигурят места за настаняване на мигрантите ", сподели на брифинг пред медиите Сийка Милева. 

" След като престоят  на територията на българската страна те биват водени до българо-сръбската граница. Там най-големият отговорник се свързва с огромният уредник от сръбска страна “, посочи още тя.

„ Заплащането се прави, откакто главният уредник от турска страна удостовери, че мигрантите са пристигнали на българо-сръбската територия. Тарифата, която се заплаща за трафикирането на един мигрант е към 2000-3000 евро. Предлагат се и така наречен ВИП услуги, която важи за по-малък брой мигранти – до 5-6 души, като тогава сумата за техния трафик доближава до 10 000 евро “, разкри още Милева. 

Тя добави, че заплащането е ставало посредством така наречен " хавалар " (което значи - касиер или брокер), който разплащал парите на главния орган. Парите се предавали от ръка на ръка.

„ Почти постоянно се употребяват и пилотни коли, които напоследък се ръководят от дами, за да не буди съмнение “, сподели още Сийка Милева. 

В хода на акция " Хавала ", против незаконната миграция и трафика на мигранти, са тествани доста лица и адреси. Вече са разпитани голям брой очевидци и извършени следствени опити, с оглед доказване на действието.

Стана ясно още, че напоследък мигрантите са станали извънредно нападателни, като те не се подчиняват на полицейските органи и неведнъж у тях са намирани и ножове. 

Заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов съобщи, че уредниците са превеждали мигрантите даже с рейсове и кемпери.

Някои от тях даже употребявали коли за спешна помощ за транспорт, като по време на напредването си включвали светлинния сигнал, с цел да симулират, че са лекари, които возят болен пациент.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР