Почти в цялата страна движението е затруднено. Има навявания, поради

...
Почти в цялата страна движението е затруднено. Има навявания, поради
Коментари Харесай

Снежна блокада в почти цяла България

Почти в цялата страна придвижването е затруднено. Има навявания, заради което в доста обитаеми места се затварят сектори, с цел да бъдат изчистени.

Това заяви инсп. Мария Ботева от Столична дирекция на вътрешните работи в ефира на Нова телевизия.

От полицията молят да се пътува единствено в крайни случаи. Опасности се крият освен за водачите, само че и за другите участници в придвижването, акцентира Ботева.

От ветровете и снегонавяванията има доста изпочупени дървета. Внимавайте, когато се движите по тротоарите и къде паркирате колите си, прикани още инсп. Ботева. Над 800 са сигналите за паднали дървета и клони поради неприятното време в София.

От ЕРМ Запад осведомят, че са регистрирани редица повреди по електропроводи приблизително и ниско напрежение вследствие на тежкия сняг и мощния вятър. Множеството паднали дървета и клони са скъсали проводници, счупили са золатори и са съборили стълбове.

Поради повреди на захранващи електропроводи високо напрежение към 8:30 часа сутринта без зареждане са 7 подстанции, част от електропреносната мрежа. ЕРМ Запад активизира 300 спешни екипа, образуван е и спешен щаб.

Има и бедстващи хора. Семейство с деца бе блокирано в кола преди прохода " Шипка ". Екипи на пожарната със снегорини се опитваха да стигнат до тях близо три часа. Автомобилът на фамилията е бил покрит под снежни преспи. Всички от тях са в положително положение.

На прохода " Шипка " има доста паднали дървета, снегонавявания и преспи над два метра. Преминаването през сектора е невероятно и проходът е затворен за всички МПС-та. 

Клетките на мобилните оператори в региона пък стартират да губят обсег, работят на спешно зареждане.
 Закъсали тирове, снеговалеж и паднали клони и дървета блокират пътищата в страната
Закъсали тирове, снеговалеж и паднали клони и дървета блокират пътищата в страната

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост

Движението по Автомагистрала " Тракия " към този момент е пуснато, откакто бе лимитирано, с цел да може да минат снегопочистващите машини.

Временно придвижването по Автомагистрала " Хемус " в област Варна е лимитирано за тирове над 12,5 т заради мощен снеговалеж, за осъществяване на снегопочистване. Движението при " Петолъчката " в посока Котел в област Сливен също е лимитирано, с цел да се почисти пътя.

Котленският проход се затваря заради снегопочистване. Проходът на Републиката също е затворен за всички МПС-та.

Поради повреда в електрозахранването няма осветяване в двата тунела на Автомагистрала Струма Блатино и Кочериново.

Пътищата от Враца към София са затворени. Тази заран към 6:00 ч. АПИ ограничи придвижването по правата Мездра - Роман. Пътят към Ботевград също е затворен. По трасето към Оряхово има нападали клони и дървета по пътното платно.

Пътят Варна - Добрич е затворен за придвижване на тежкотоварни коли, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайморския град.

Затворен за придвижване за всички транспортни средства заради навявания е пътят Шумен - Силистра. Поради понижена видимост към 06:00 ч. е затворен за придвижване и първокласният път Шумен -Разград - Русе, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ася Йорданова.

" Дунав мост " е пристъпен за прекосяване при зимни условия.
 Граничен контролно-пропусквателен пункт Обновена
Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " затворен поради неприятното време

Сняг вали в 13 области у нас

Вятър духа в съвсем цялата страна. Дъжд вали в област Търговище, София, Бургас, Благоевград, Силистра, Габрово, Кърджали и Варна.

Сняг вали в областите: Плевен, Враца, Шумен, Добрич, Варна, Ямбол Пазарджик, Хасково, София, Русе, Кърджали, Перник, Смолян, Габрово, Кюстендил, Видин, Сливен, Ловеч, Велико Търново, Бургас, Пловдив Благоевград, Силистра и в региона на Омуртаг, Антоново и проход Петрохан.

Пътните настилки са най-вече мокри, по високите и усойни места, заледени и обработени за придвижване при зимни условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР