Почти цялото правителство е в парламента, за да застане зад

...
Почти цялото правителство е в парламента, за да застане зад
Коментари Харесай

На живо! Първи тест за коалицията: Депутатите гласуват отстраняването на шефа на НС

Почти цялото държавно управление е в Народното събрание, с цел да застане зад ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, както и да участва на първо четене на актуализацията на държавния бюджет.

За да окаже морална поддръжка на шефа на Народното събрание, в Народното събрание пристигна и вицепремиерът Асен Василев. На въпрос чака ли да се стигне до отстраняването на Минчев, той разяснява: „ Това зависи от депутатите в залата и го оставям на съвестта на всеки един от тях “.

По-рано стана ясно, че визитата на премиера Кирил Петков в Азербайджан се отсрочва. Причината - решението му да участва на днешното гласоподаване в Народно заседание на актуализацията на бюджета, както и да покаже поддръжката на държавното управление за ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Вчера 120 депутати от „ ИТН “, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ внесоха предлагането. Депутатите та Слави Трифонов разполагат с 20 гласа, партията на някогашния министър председател Бойко Борисов – с 59, Движение за права и свободи – с 34 и партията на Костадин Костадинов – с 13 народни представители. Това прави 126 гласа и на процедура значи, че събират задоволително гласове, с цел да съборят Никола Минчев от председателския стол.

До настояването за освобождението на Минчев се стигна поради чуването на външния министър Теодора Генчовска по отношение на Северна Македония. Първоначалното предложение бе тя да бъде изслушана на закрити порти, само че след това влезе в действие предлагането на Политическа партия – чуването да бъде извършено пред камерите на медиите. Това ядоса някои от народните представители, тъй като съгласно тях по този начин не може да бъде представена паметната записка, в която министър-председателят Кирил Петков разяснява проблема Република Северна Македония.

Днешното парламентарно съвещание ще бъде удължено до приемане на актуализацията на държавния бюджет.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР