Почти цяла Долна Саксония е под вода след обилните валежи,

...
Почти цяла Долна Саксония е под вода след обилните валежи,
Коментари Харесай

След проливните дъждове в Германия: Почти цяла Долна Саксония е под вода

Почти цяла Долна Саксония е под вода след изобилните превалявания, обхванали в Германия в последните дни, заяви районният вътрешен министър на северозападната немска провинция Даниела Беренс, представена от организациите.

" Почти цялата федерална провинция Долна Саксония е под вода " , сподели Беренс пред радио " Дойчландфунк ". В изявлението тя разкритикува остро хората, които крадат торби с пясък от дигите и прикани органите на реда да се намесят и да проверяват тези случаи. " Ако дигата не е укрепена, няма смисъл да поставяш торби с пясък пред дома си "

Беренс, която е представител на Германската социалдемократическа партия, изрази недоволството си и от обидите, на които са подложени чиновниците на аварийно-спасителните екипи.

По-рано беше обявено, че за справяне с последствията от стихията в Долна Саксония са мобилизирани към 100 000 души, в това число пожарникари и чиновници на гражданска отбрана.

По думите на Беренс изцяло облекчение на ситуацията скоро не се чака, защото съгласно синоптичните прогнози дъждовете ще продължат, въпреки и към този момент с по-слаб интензитет.

Parts of northern and central Europe continued to grapple with flooding on Thursday after heavy rain. A barrier near the German city of Magdeburg was opened for the first time in a decade to ease pressure from the Elbe River, and some animals were...
— The Washington Times (@WashTimes)
В аварийно-спасителните интервенции в тежко потърпевшия регион на град Олденбург се включиха и два хеликоптера, един на полицията, и един на военноморските сили, отбелязва ДПА.

По данни на локалните управляващи на доста места нивата на водите на реките в провинцията са надвишили оптималния си предел, изключително в южните ѝ елементи. Властите в град Целе взеха решение от съображения за сигурност краткотрайно да спрат електроподаването, защото равнището на водата на някои улици там доближава до 40-50 см.

В град Мепен на нидерландската граница пожарникари избавиха с трактор петима души от къща, заобиколена от вода, откакто преди този момент не съумяха да го създадат с лодка. До благополучната развръзка се стигнало, откакто локален фермер съумял да премине със селскостопанската машина през водата и ремаркето ѝ било употребявано, с цел да могат бедстващите хора да се качат в него.

Човекът минавал оттова инцидентно, защото превозвал торби с пясък за дигите.

Rivers remain high in parts of northern and central Europe after heavy rain

Barrier near German Magdeburg opens for first time in decade to ease pressure from Elbe
— Gulf News (@gulf_news)
Отново поради наводненията, през вчерашния ден се наложи да бъдат евакуирани животните от парка " Серенгети " северно от столицата на Долна Саксония Хановер, в това число над 200 маймуни,  а също и лемури, прерийни кучета, сурикати и други. Въпреки това не бяха евакуирани заобиколените от вода кътове на жирафите и антилопите, защото за опразването им ще е нужно животните в тях да бъдат упоени, прецизират от управата на зоопарка, която изрази мощно безпокойствие за ориста им.

По-добра е ситуацията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, където дигите устояха, а управляващите там допълват, че няма заплаха от преливане на язовири.

В Саксония водите на река Елба доближиха през днешния ден рекордни нива, само че без значение от това остават под плануваните сериозни стойности. В останалата част от провинцията опасността от преливане на реки е изцяло минала, оповестиха управляващите.

В столицата на провинцията Дрезден стартира премахването на защитно преградно оборудване, което беше издигнато по крайбрежията на Елба против допустимо преливане. Равнището на водите ѝ се повиши до 5,95 м – малко под отметката от 6 м, при която се афишира трета, предпоследна степен на паника. Нормалното равнище е 2 метра.

Rivers remain high in parts of northern, central Europe [Video] Parts of northern and central Europe continued to grapple with flooding on Thursday after heavy rain. A barrier near the German city of Magdeburg…
— Rena Nielsen (@RenaEUNV)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР