Почти сигурно е, че Цветан Цветанов ще запази днес зам.-шефското

...
Почти сигурно е, че Цветан Цветанов ще запази днес зам.-шефското
Коментари Харесай

Бойко Борисов решил: Цветанов вън от НС, остава заместник - шеф на ГЕРБ

Почти несъмнено е, че Цветан Цветанов ще резервира през днешния ден зам.-шефското си място в ГЕРБ на конгреса на партията. За останалите две зам.-председателски места ще се избира сред Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова и Томислав Дончев, който е апетитен и за лидер на евролистата на ГЕРБ, написа в. " Труд ".

Досега единствено Цветанов бе заместител на Бойко Борисов. Но след днешния конгрес монополът на втория в партията върху структурите ще бъде разрушен. Според осведомени на процедура това значи " издърпване на килимчето под краката му ". Тъй като Борисов не може да си разреши да го пренебрегва, тъй като Цветанов чудесно познава партийната организация, ще му бъдат оставени чисто организационни функционалности, както и да нахъсва функционерите до евроизборите.

Според друга партийна клевета Цветанов може да оглави евролистата на партията, с цел да се подсигури с имунитет за 5 година Има вид Димитър Главчев, водещ икономист в ПГ на ГЕРБ, да влезе в Изпълнителното бюро на партията. Същото се приказва и за Ивайло Московски, който сега е народен представител. В управлението има късмет да влезе и Делян Добрев. А участието си измежду шефовете ще резервира Красимир Велчев.

В партията се приказва още, че готвената за нов зам.-председател Йорданка Фандъкова изрично не желае, тъй като не се занимава с партийно строителство. По тази причина тя ще остане редови член на управлението макар доверието и престижа, който има в ГЕРБ.

Нарочената за любимка на Борисов - Лиляна Павлова, сегашен народен представител и някогашен министър на районното развиване, е по-вероятно да не бъде посочена от водача за член на Изпълнителната комисия. Причината - тя даже не е член на ГЕРБ. Зевзеци обаче се майтапят, че нищо чудно през днешния ден водачът с едната ръка да връчи партийната брошура, а с другата да я придърпа в управлението.

Подобен акт няма да е казус у нас. Навремето Николай Младенов стана представител на Съюз на демократичните сили, без да е член на синята групировка. Същото се случи и с юриста Антон Станков, който без да е член на Национална движение „Симеон Втори", влезе в управлението на жълтата партия.

Всъщност няма никакво значение кой ще стане част от управлението на ГЕРБ, тъй като това са кухи позиции.

Доказателство е фактът, че примерно в Контролната комисия като членове към момента попадат Стоян Мавродиев (шеф на финансовия надзор) и Николай Коцев от Враца, който сякаш по своя воля напусна Народното събрание и бе детрониран като регионален водач на ГЕРБ. В Изпълнителната комисия и до ден-днешен като шефове са вписани Павел Димитров от Варна, който се отдели от ГЕРБ и е един от основателите на БАСТА.

Очаква се напусналият преди 2 дни народен представител от ГЕРБ Владислав Горанов да не участва на събранието на партията през днешния ден. Според осведомени това ще е знак и за заледяване на участието му.

Според в. " Стандарт " някогашният вътрешен министър няма да бъде нито шеф на предизборния щаб, нито ще има достъп до партийните пари.

Премиерът държал Цветанов да бъде изслушан от управлението на партията, всеки да има право да изрази мнението си по абсурда и персонално да чуе позицията на сътрудниците си, отбелязва уеб сайтът „ Епицентър “.

Борисов се обосновал с отрицателната социална реакция, провокирана от апартаментгейт и загубата на доверие, което се отразява пагубно на държавното управление.

Главната цел на управлението на партията била да се лимитират имиджовите вреди в навечерието на изборите за европарламент.

Борисов бил извънредно неудовлетворен от обстоятелството, че Цветанов се пробва да изправи партията против него, активирайки структурите да заявяват позиции в негова отбрана, обявиха пред Епицентър.бг фактори от парламентарната група. Премиерът бил сърдит и от фенстраницата във „ Facebook “ - " Цветанов е почтен ".

Като максимален бранител на Цветанов се изявил Пламен Нунев, който е човек от най-близкия му кръг.

Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов, Даниела Дариткова и други обаче били единомислещи, че това е единственият метод да се резервира доверието на симпатизантите преди изборите през май.

Било регистрирано, в случай че Цветанов остане в Народното събрание, както предложили някои деятели на ГЕРБ, това значи всеки ден ръководещите да бъдат атакувани поради абсурда с жилищата.

Цецка Цачева и Ваня Колева подадоха оставки, в случай че Цветанов остане, ще е проява на двоен критерий, било мнението на членове на Изпълнителната комисия.

Според тях след връщането на Цветанов в България той може да задейства своите вътрешно-партийни лобита и да се чакат изненади.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР