Почти сигурно България ще има редовно правителство, прогнозира днес вестник

...
Почти сигурно България ще има редовно правителство, прогнозира днес вестник
Коментари Харесай

Ето спряганите имена на министри в бъдещия кабинет

Почти несъмнено България ще има постоянно държавно управление, предвижда през днешния ден вестник, базирайки се на лична информация от партийните централи. Очертава се кабинетът на Мария Габриел да получи поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

За ГЕРБ ще са финансовото министерство, нововъведенията, районното. Хората на Борисов държали и на силовите ведомства - Министерство на вътрешните работи и защитата. Ден по-рано се говореше за Движение за права и свободи в защитата.

Движението обаче най-вероятно ще излъчи външен министър. Спряга се името на депутата в Екологичен потенциал и водач на европейските либерали Илхан Кючюк . В Европарламента той бе докладчик за Северна Македония.

Очаква се Движение за права и свободи да вземе и екоминистерството, като в групата му в този момент има двама някогашни министри - Станислав Анастасов и Джевдет Чакъров.

Спор сред Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия имало за земеделското министерство. Било харесано от Корнелия Нинова, само че хората на Мустафа Карадайъ държат на него.

Чуват се възражения против това Българска социалистическа партия да получи стопанската система, като излъчи някогашния началник на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Но било съвсем несъмнено, че взема общественото министерство, в което може да се върне Георги Гьоков.

За превоза пък се приказва за Гроздан Караджов от Има Такъв Народ, който бе районен в кабинета “Петков ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР