Почти съм готов да се хвана на бас, че няма

...
Почти съм готов да се хвана на бас, че няма
Коментари Харесай

Има ли някой да го недолюбва Слав фон Учиндолски повече от собствените му депутати?

Почти съм подготвен да се хвана на бас, че няма човек на тоя свят, който да не може да трае Слав декор Учиндол толкоз, колкото личните му депутати от групировка „ И Така Нататък “ (ИТН). Избягвам думата „ ненавиждат “, въпреки че…

Да, съгласно мен най-вече го недолюбват (продължавам да заобикалям думата „ ненавиждат “) точно неговите хора – депутатството на Има Такъв Народ. Таман им замирише на власт, тъкмо им замирише на покупко-продажби и усмивки, замирише им на мазнинка и декор Учиндол дръпне шалтера. И те посърнат. Умълчат се. Ходят мрачни, умислени, тежи им нещо. Само хаджията подрипва и ръси кисели смехории, едвам покаже, че е мъж и душата му не трепва от горест, че е над нещата. 

Дойдат идващите договаряния, всичко потръгне, страната а-ха да се снабди с кабинет, а-ха да се случат нещата, на тях отново им замирише на покупко-продажби, на мира, на службица, току под носа им се постави всичко, примижат, пà се ухилен, вдишат надълбоко, замирише им на барбекюто…

… и той отново избие вратата на кочината с шут. И отново – нищо! И отново ги дръпне обратно. И отново всичко им се изплъзне отдолу под носа. А гладът е страшна мощ. Не си ти, когато си гладен, нали знаеш?

Та той колкото неласкави думи е отнесъл от тях, никой не може толкоз да кълне, ми се коства. Обосновано съмнение просто, нищо повече. 

Със свити сърца са му следили профила във Фейсбук, тъй като

той нали там ги качва управническите си решения. Не ги взимат с разискване и гласоподаване (демокрация ли? специалисти ли?), а се взимат на дивана и се сервират от екрана – на тв приемника, на компютъра, на телефона, както пристигна. Ние и те (депутатите му) ги научаваме по едно и също време. Тръмп по този начин се опитваше да ръководи през Twitter, декор Учиндол – през Фейсбук. Лидерите на Алкайда и Ислямска страна по този начин си оповестяват решенията – видео в интернет, на мрачен декор, гледат ужасно и се карат. 

Но ужасът, който това всява у нас, не може да се мери с ужаса, който всява в депутатите на Има Такъв Народ,

които още веднъж и още веднъж претърпяват издърпването на килимчето отдолу под краката. Ние се жалваме, че не можем да си наредим проектите за бъдещето на държавата… пф!—дребни проблеми. Я си представете да не можете да си наредите проектите за вилата, за колите, за оная новата секретарка, дето вика, че щяла пак… но единствено на Малдивите, а вие сте ѝ дали обещание, ами жилището, дето го прехвърлихте на тъщата и компанията – на жената… секретарката вика, че в случай че не я водите на Малдивите, щяла да им опише някакви неща! Ами оня заем дето го взехте от ония хора, с цел да си платите депутатството? Тия хора не са от търпеливите. Ами тия работи, дето ги бяхте обещавали на другите спонсори, дето почнаха и те да се обаждат да питат какво вършим? 

Според мен, всеки ден, всеки час депутатството на „ И Така Нататък “ претърпява мини инфаркт. Таман да стане… и айде не! Таман да стане… и айде отново не! Такъв стрес не води до нищо хубаво, прибързано се състариха. Нервни. Хлътнаха очите, изсъхна кожата, лъснаха жилите, сиви-жълти, сънят не е сън, яденето не е ядене; и най-вкусното, и най-скъпото в менюто засядат на гърлото… тая неустановеност. 

Но шегаджии и комедианти не липсват де – за утеха в тежките моменти; има ги от всички възрасти. Мика Зайкова да вземем за пример била съветвала: Всички политици да оставят егото си у дома.

Хубаво де, ами в случай че въпросните политици си стоят единствено вкъщи… при егото? Тогава какво вършим? Не можем да ги забележим отвън „ у дома “. 

Има и други скъпи лафове Мика. Например: „ Имаше доста аргументи Слави Трифонов да изтегли министрите си, тъй като не можаха да открият верния разговор между тях. Има аргументи да е афектиран, само че аз знам, че той обича България “.

Мхм… 

Най-вече обича България. Както аз обичам шопската салата, да вземем за пример. С повечко олио и сол. 

И „ … тъй като не можаха да открият верния разговор “… Ами да – три Народното събрание издъни собственоръчно… несъмнено другите са отговорни. 

Още един откъс: „ Според нея, в случай че депутатите мислели за България, нито Христо Иванов щял да изтърси тези тъпотии на съвещанието на парламентарната група на „ Демократична България ", нито другите народни представители щели да реагират по този начин прочувствено “.

Тези „ тъпотии “ са истината, че Тошко счита КПКОНПИ за „ бухалка “, както е схванал Христо Иванов. Много ми е забавно групировка „ И Така Нататък “, като се събира на закрити съвещания и срещи (някъде на килима пред диванчето) какви ли неща и по какъв начин ли си ги споделят? Сигурно облечени във фракове, приказват единствено книжовен, чист български с най-голям речник и са единствено с чисти, по-чисти и най-чисти мисли. Сигурен съм просто!!! Нямам по какъв начин да е другояче. Тези корифеи на изтънчеността и честността. Да не приказваме, че допускам и личните му депутати по какъв начин го подреждат в диалози посред си; и него и хаджията по какъв начин ги „ хранят “ с обич. Така, както никой „ зложелател “ не е в положение. Но значимото е, че Христо Иванов е некултурен и отново някой различен е отговорен. 


Аз и друго си мисля: че Има Такъв Народ на никого не трябват към този момент, то това е ясно. Но болшинството е инструмент, който – в случай че ще се пазим от избори – е нужен. Какво стопира още и още от депутатите да се отлюспят от партията на кукубенда? Ако са обещания за бъдещето… помислете предходните обещания по какъв начин приключиха. Ако са заплахи… тогава към този момент работата е сериозна и ги разбирам хората. Но евентуално са обещания за бъдещи триумфи и кариерно развитие; и това е причина всички да ни напушва смях, тъй като виждаме група възрастни хора, които настойчиво имат вяра в еднорози и отново, и пак; и не се сещат, че ролята им на статисти си има цена и, в случай че на тях не им пука за личното им достолепие и са принесли самоуважението си в жертва, то те въпреки всичко имат близки, родители, деца, които може би не желаят да не престават да ги гледат в ролята на заряд за една групировка за поръчки. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР