Почти половината от всички собственици на криптовалути в Съединените щати,

...
Почти половината от всички собственици на криптовалути в Съединените щати,
Коментари Харесай

Близо половината от собствениците на дигитални активи са направили първата си покупка през 2021 г.

Почти половината от всички притежатели на криптовалути в Съединените щати, Латинска Америка и Азиатско-тихоокеанския район са закупили цифровите активи за първи път през 2021 година, сочи ново изследване на американската борса за криптовалути Gemini, представено от Ройтерс.

Прочуването е извършено сред ноември 2021 година и февруари 2022 година, като в него са взели участие близо 30 000 души от 20 страни. То демонстрира, че 2021 година е била е извънредно мощна година за бранша, защото инфлацията е подтикнала приемането на криптовалути в страни, които в предишното са претърпели обезценка на валутата, се показва в отчета.

Според Gemini Бразилия и Индонезия са водещи в света по приемане на криптовалути измежду популацията, като 41% от хората, интервюирани в тези страни, оповестяват, че имат криптовалута. За съпоставяне, единствено 20% в Съединени американски щати и 18% в Обединеното кралство споделят, че имат крипто активи.

От прочуването излиза наяве, че 79% от хората, които предходната година са съобщили, че имат криптовалута, са декларирали, че са избрали да закупят цифровите активи, с цел да усилят своя дълготраен капиталов капацитет.

Хората, които сега не имат криптовалута и живеят в страни, които са претърпели обезценка на валутата по отношение на щатския $, са повече от пет пъти по-склонни да кажат, че възнамеряват да закупят криптовалута като хеджиране против инфлацията.

Само 16% от интервюираните в Съединените щати и 15% в Европа са съгласни, че криптовалутите са  инструмент за хеджиране (за ограничение на риска) против инфлацията. В  Индонезия и Индия на това мнение са 64% от интервюираните.

Индийската рупия се намали със 17,5% по отношение на $ през последните пет години, до момента в който индонезийската рупия се намали с 50% по отношение на $ сред 2011 и 2020 година

Само 17% от европейците оповестяват, че през 2021 година са имали цифрови активи, а единствено 7% от тези, които сега не имат криптовалута, споделят, че имат намерение да купят цифрови активи в даден миг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР