Почти половината от големите европейски компании ще намалят инвестициите си

...
Почти половината от големите европейски компании ще намалят инвестициите си
Коментари Харесай

Европейският бизнес иска сделка с Лондон а не наказание заради Брекзит

Почти половината от огромните европейски компании ще понижат вложенията си във Англия поради задаващото се излизане на страната от Европейски Съюз, сочи изследване на мултинационалната правна компания Бейкър енд Макензи измежду 800 бизнес водачи, представено от Ройтерс. Допитването е направено две години след референдума за Брекзит.

Три четвърти от интервюираните предприемачи желаят Брюксел да направи отстъпки по отношение на Англия, с цел да се обезпечат по-добри търговски връзки след Брекзит при започване на 2019 година.

" Много ясно е, че фирмите, изключително немските, са на мнение, че Брекзит ще се отрази неприятно на бизнеса ", уточни Анахита Томс, търговски сътрудник в Бейкър енд Макензи в Дюселдорф.

Германската промишлена асоциация (BDI) предизвести предходната седмица, че Англия върви към Брекзит без ясни правила, което може да има пагубни последици.
Еърбъс уточни, че отдръпването без съглашение ще принуди самолетостроителя да преразгледа своята дълготрайна позиция и да сложи в заплаха хиляди работни места.

На въпрос дали Англия би трябвало да бъде осъдена за напускането на Европейски Съюз или да се продължи търговията с нея при преференциални условия, 96 % от интервюираните застават зад позицията, че търговията е по-важна от това да се дава урок на Лондон поради Брекзита.

Преобладава мнението, че не са направени съвещания с бизнес водачите и тяхното мнение не е било взето под внимание от екипа на Европейски Съюз, който води договарянията за договаряне на комерсиалните връзки след Брекзит.

Две трети от интервюираните желаят съглашение за свободна търговия, а 45 % са за митнически съюз, показва правната компaния.

Бейкър енд Макензи е интервюирала изпълнителни шефове на компании с годишни продажби от най-малко 250 милиона английски лири (330 милиона долара) във Франция, Германия, Швеция, Ирландия, Испания и Холандия.

Британците гласоподаваха за излизането от Евросъюза на 23 юни 2016 година. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР