Почти половината от 8508 съобщени престъпления на сексуално насилие срещу

...
Почти половината от 8508 съобщени престъпления на сексуално насилие срещу
Коментари Харесай

Ужас в Израел: Регистрирани са над 10 хил. случая на сексуално насилие през последните 2 години

Почти половината от 8508 обявени закононарушения на полово принуждение против дами през 2019-2020 година включват жертви на възраст под 17 години, откри нов отчет на Кнесета.
Докладът е формиран преди Международния ден за елиминиране на насилието против дамите, който ще бъде маркиран в четвъртък. Той е оповестен за Комитета за възстановяване на дамите и равенството сред половете, управляван от депутата от Съвместната листа Аида Тума-Слиман.
Между 2019 и 2020 година са формирани над 10 000 каузи за полови закононарушения с записана жертва, като не е открита основна разлика в броя на заведените каузи по години, като към 5200 са заведени през 2019 година и сходен брой през 2020 година
Но макар че броят на случаите остава почти същият, броят на случаите със полови закононарушения набъбна и имаше 5% нарастване на броя на закононарушенията, разказани в детайли във всеки обособен случай. Докато през 2019 година са документирани общо 4160 случая, през 2020 година броят им набъбна до 4340, оповестява в. „ Джерусалем пост+.
Това нарастване значително се дължи на полов тормоз и социална непристойност.
Счита се, че миналогодишните блокирания са причина за увеличението на тези съответни събития, заради характерното нарастване на случаите, за които се оповестява, че са се случили онлайн.
В отчета се споделя, че „ мъжете съставляват безусловно болшинство от обвинените в полицейски каузи за полови закононарушения с регистрирани жертви, без значение от възрастта или пола на жертвата “.
Към август 2021 година, когато е извършено изследването, 70% от случаите, обявени сред 2019 и 2020 година, включват обвинен, който към този момент е имал най-малко едно в допълнение дело против него в полицията. Над половината от всички обвинени са имали най-малко три предходни каузи, а 34% са имали повече от седем открити каузи против тях.
Значителен брой каузи, формирани през последните две години, към момента не са разследвани или завършени и към момента са висящи, се показва в отчета.
Правни дейности са подхванати единствено в 7% от случаите през 2019 година и единствено в 3% от случаите през предходната година.
Допълнителни данни, предоставени от Асоциацията на спешните центрове за изнасилвания в Израел, разшириха картината на отчета. От тях излиза наяве, че над 50% от 50 000 запитвания, които са получили по отношение на полово посягане и обезчестяване през 2020 година, включват произшествия, случили се в домашна конюнктура, а 52% са осъществени против малолетни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР