Почти половин милион души са останали без ток, а един

...
Почти половин милион души са останали без ток, а един
Коментари Харесай

Близо 500 000 души в Крим са останали без ток

Почти половин милион души са останали без ток, а един човек е умрял, откакто стихия в региона на Черно море наводни пътища, изкорени дървета и събори електропроводи в Крим, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Бурята връхлетя и южната част на Русия и огромни талази заляха плажовете на курорта Сочи, бурният вятър отнесе покрива на пететажна постройка в Анапа и нанесе вреди на домове и учебни заведения в Кубан, заяви организацията, представена от Асошиейтед прес.

Става дума за част от метеорологичен фронт, който по-рано докара до гибелта на един човек, а стотици обитаеми места останаха без електричество вследствие на значителни снеговалежи и мощни виелици в Румъния и Молдова в неделя.

Бурята накара няколко кримски района да разгласят изключително състояние, откакто стана най-силната, записана през последните 16 години, със скорост напразно, достигаща 144 км/ч, съобщи пред ТАСС Татяна Любецка, назначена от Русия служителка в кримското ръководство за мониторинг на околната среда.

Правителството в Крим, който Русия нелегално анексира от Украйна през 2014 година, сподели на хората да си останат по домовете през днешния ден и затвори държавните институции, в това число учебните заведения и лечебните заведения, защото и през днешния ден се чакат мощни ветрове.

Ръководителката на една от кримските области, Наталия Писарева, съобщи, че всички в Черноморския регион на Западен Крим са останали без водоснабдяване, както и централно отопление, защото помпените станции са изгубили мощ. Съобщава се и за проблем с газопровод в Саки, Западен Крим. 

В аквариум в Севастопол към 800 екзотични риби и животни са починали, откакто помещението, в което са се намирали, е било наводнено, оповестява телевизионният канал " Крим 24 ".

В Русия консорциумът " Каспийски водопровод " спря зареждането на недопечен нефт в пристанището Новоросийск заради " извънредно неподходящите метеорологични условия ", включващи ветрове със скорост до към 86 км/ч и талази с височина до 8 метра. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР