Почти пълно изравняване на силите в битката за 1-во и

...
Почти пълно изравняване на силите в битката за 1-во и
Коментари Харесай

Галъп: Победителят в Избори 2023 ще се определи от колебаещите се до последния ден

Почти цялостно равнене на силите в борбата за 1-во и 3-то място демонстрират последните данни на " Галъп " преди Избори 2023 година

" Продължаваме промяната - Демократична България " излизат малко пред ГЕРБ-СДС със единствено 0,4% разлика измежду " решилите да гласоподават за избрана партия, коалиция или претендент " в изследването на " Галъп за БНР, което е извършено сред 18 и 26 март на територията на България.

Движение за права и свободи е с 0,3% преднина пред " Възраждане ", без да се регистрира какъв ще е вотът от чужбина за двете партии.

Българска социалистическа партия се подрежда пета със 7,2%, като остава последната сигурна парламентарна група преди изборите за 49 Народно заседание.

С 3,5% " Български напредък " е под чертата, като " Галъп " засичат " Левицата " тъкмо след партията на Стефан Янев с 3,3%.

Според " Галъп " спечелилият в изборите ще се реши занапред с гласовете на вземащите решение в последния миг.
" В по-добра изходна позиция е този, който има повече поддръжка за " сгъстяване ". Възможни са динамични развития и във връзка с третото място. Способността да се набави твърда и предвидима поддръжка пък може да реши и битката за бариерата ", се споделя в разбора.
Избирателната интензивност евентуално ще е сходна с тази на изборите от 2 октомври 2022 година, пред " Галъп " 40,1% от хората са споделили, че сигурно ще гласоподават.

Двустепенната гнездова извадка от проучването на " Галъп " е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното общоприетоо отклоняване е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от цялата извадка е еднакъв на към 54 хиляди души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР