Почти нищо в Дубай не може да се нарече обикновено,

...
Почти нищо в Дубай не може да се нарече обикновено,
Коментари Харесай

Дубай: 11 уникални неща, които можете да правите само там

Почти нищо в Дубай не може да се назова нормално, само че атракциите в идващия лист са неща, които не можете да видите и вършиме на никое място другаде по света. и нищо в Дубай не може да се назова нормално, само че атракциите в идващия лист са неща, които не можете да видите и вършиме на никое място другаде по света. От втурване над небостъргачите по въжен тролей, дълъг 1 километър, до слушане на мелодията на пеещите пясъци и уроци по конски - в Дубай можете да преживеете най-невероятните неща.

Спуснете се по най-дългия градски въжен тролей в света

Въженият тролей XL е опция да се спуснете с невероятна скорост (80 км/ч, в случай че би трябвало да сме точни) над Дубай Марина. Трасето е на 170 м височина и е дълго цялостен километър. Ако решите да споделите адреналина, можете да се спуснете по едно и също време с другар. Атракцията не е подобаваща за хора под 50 и над 100 кг.

Яжте сладолед със заливка от злато

Емирството е място за първокласни прекарвания и в случай че на някой му се дояде сладолед със заливка от злато за 800 $ порцията, значимото е, че има къде да си го поръча. Специалният сладолед се сервира в Scoopi Cafe и съдържа мадагаскарска ванилия, ирански шафран и италиански трюфели с топинг от 23-каратово злато. Сервира се със сребърна лъжичка, която можете да си вземете за спомен.

Вижте 45 милиона цветя в Градината на чудесата

Дубайците евентуално са единствените хора, на които би им хрумнало да построят най-голямата цветна градина в света посред пустинята. Но са го създали, освен това резултатът е в действителност впечатляващ. Избягайте от шума на града измежду алеите на Градината на чудесата (Dubai Miracle Garden), починете си в сенчестите кътове с възглавници, минете под цветни арки във всевъзможни форми и си сверете часовника с големия Цветен часовник.

Нощувайте в хотелска стая под водата

Къде другаде, в случай че не в Дубай можете да нощувате в хотелска стая, напълно ситуирана под водата? Хотел Атлантис предлага неповторимо преживяване. Можете да наблюдавате хиляди морски жители, които плуват около прозорците ви, до момента в който се излежавате в леглото или си вземате топла вана.

Разхладете се със ски

Жегата в Дубай е целогодишна, както и опцията да карате ски и сноуборд. Ски Дубай (Ski Dubai) е ски зона на закрито с повърхност от над 20 000 кв. м, където и напреднали, и начинаещи скиори могат да се разхладят (при това внезапно, вътре е минус 4 градуса).

Разхладете се в мразовит бар

По света има доста ледени питейни заведения, само че какъв брой от тях се намират измежду жегата на пустинята? Цветовете и нюансите на светлината в ChillOut Ice Lounge Bar се сменят през несъмнено време и основават съвсем магическо чувство, до момента в който се процеждат през ледените блокове, с които е облицовано заведението. Чашите са от лед, има всевъзможни топли питиета, торти, сандвичи и супи, само че не се сервира алкохол.

Излезте от Дубай и се отправете на юг към град Лива, край който се намират Пеещите пясъчни дюни. Макар че пеещи дюни има на още няколко места по света, на никое място вибрациите от триещите се една в друга песъчинки не е толкоз мелодична и приятна за ухото като тази. Още Марко Поло загатва за тези дюни, които в неговите уши са звучали като " звуците от всевъзможни музикални принадлежности " и като " барабани и дрънкане на оръжия ".

Научете се да разбирате какво ви споделя конят и по какъв начин вие да му говорите по този начин, че да ви разбере като на роден език. Конен център Dubai Hoofbeatz предлага освен езда, само че и уроци по конски за начинаещи.

Global Village е фамилна атракция, в която посредством павилиони, прекарвания, филми и храна са показани повече от 30 страни по света. Разходка из това мултикултурно място е като мини околосветско странствуване.

При свободното рухване ще достигнете скорост от близо 200 км/ч - адреналинът ви ще скочи до небесата, до момента в който вие се спускате към един от най-големите основани от индивида острови в света (Палм Джумейра). Скокът с парашут е и най-хубавата опция да разгледате града, както го виждат локалните птици.

Усетете какво е да летите с парашут, без да летите

iFly Dubai е симулатор, в който ще разберете какво е чувството на безтегловното рухване, без да се постанова да скачате от аероплан. Екипирате се, слагате си каска и политате във отвесен тунел, в който въздушната бликам ви държи над земята.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР