Почти нищо ново не предлагат новите управляващи в социалния и

...
Почти нищо ново не предлагат новите управляващи в социалния и
Коментари Харесай

Добрев: Новите управляващи предложиха кировизирани мерки на ГЕРБ

Почти нищо ново не оферират новите ръководещи в обществения и икономическия бранш, а в енергийния и здравния подобен оферират меко казано противоречиви неща. С подобен разбор излязоха на брифинг в коридорите на Народното събрание от парламентарната група на ГЕРБ. В него участваха някогашните министри на Борисов Деница Сачева, Костадин Ангелов, Лъчезар Борисов и Делян Добрев.

Мерките, показани през вчерашния ден, са ограничения на ГЕРБ. Може би по-точно да кажем " кировизирани ", подигравателен бе Добрев.

И уточни - по втория най-съществен проблем все още след здравната рецесия - рекордния скок на цената на електрическата енергия, не било направено нищо.  " Мерки за подкрепяне на бизнеса няма. Правят се конференции, подмятат се цифри, само че нищо съответно. Единствено се направи една среща с работодателите за цените на тока, като се предложи нещо, което не е облечено в никаква законодателна форма ".

И даде образец - доста предприятия към този момент преустановяват активност, а редица общини да вземем за пример вкарват режим на уличното осветление заради рекордните ценови равнища, от една страна, и незадоволителните им бюджети, от друга.

Сериозни рецензии към активността на държавното управление насочи и някогашният здравен министър Костадин Ангелов, изключително що се касае до новата методика антиковид ограниченията да зависят от броя на свободни интензивни легла в дадената област.

Този проект е писан от хора, които в никакъв случай не са влизали в лечебно заведение и в никакъв случай не са се занимавали с пациенти, заболели от COVID-19. Целият проект е функционалност на интензивните кревати, което е доста лъжливо. Тези кревати са заети и от пациенти без COVID-19. Не знам дали разбирате логиката на този проект - той не преследва човешки цели, той преследва единствено стопански цели - да нямаме затваряне, сподели Ангелов.

И даде образец с болничното заведение във Велико Търново, където имало 8 интензивни кревати. " Когато тези кревати са цялостни, имаме 100%. Тези пациенти са доста тежки и доста постоянно изходът е съдбовен. Ако през днешния ден изгубят живота си 4 индивида от тези 8 и двама бъдат изписани здрави, автоматизирано Велико Търново става в светлозелената зона. "

Броят на интензивните кревати е извънредно неравномерно разпределен, като половината от тях са в София. София сега е с най-голяма заболеваемост, а е в светлозелената зона, уточни още някогашният министър на опазването на здравето.

Идентична била обстановката и в областта на обществената политика и в икономическата такава, настояват на собствен ред и някогашният министър на труда и обществената политика Деница Сачева и ексшефът на икономическото ведомство Лъчезар Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР