Почти невъзможно е да се намери персонал за домовете за

...
Почти невъзможно е да се намери персонал за домовете за
Коментари Харесай

Весела Банова за насилието над деца в Габрово: Няма достатъчно подготвен персонал

Почти невероятно е да се откри личен състав за домовете за деца и текучеството е огромно. Това разгласи в предаването „ Тази събота” Весела Банова , психолог и някогашен зам.-председател на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) във връзка абсурда с принуждение в центъра за деца с увреждания в Габрово. Нужни са образовани хора, които са подготвени да учат цялостен живот, посочи Банова.

През миналата седмица започнаха инспекции в центровете за настаняване на деца и младежи с увреждания в Габрово. Причината са скандалните записи, от които се вижда по какъв начин чиновници бият и ругаят настанените в дом „ Хризантема” деца.

Видеозаписите с жестоко отношение към децата са от 2016 година и 2017 година, само че излизат нескрито в този момент поради междуличностен спор.

Последваха взаимно обвинявания и уволнения. Премиерът Бойко Борисов изиска оставката на председателката на ДАЗД Офелия Кънева . Кметът на Габрово уволни директорката на центъра за деца с увреждания „ Хризантема “ в Маринела Лазарова. Тя обаче ще оспорва заповедта за уволняване.

Междувременно проговори детгледачката снимана в един от клиповете. И внесе поредна доза шокиращи разкрития. „ Тия клипове и всевъзможни други които правеха по през целия ден използваха за забавление. Използваха децата за развлечение”, разгласи Татяна Донкова .

Казусът " Хризантема " не трябва да слага под подозрение процеса на извеждането на децата от обществените домове у нас, разгласи вицепремиерът Томислав Дончев .

Проверките в дома са установили административни нарушавания и са формирани пет акт, разгласи в предаването „ Тази събота” зам.-социалният министър Росица Димитрова. Проверките не престават, посочи тя.На въпроса какви са заплатите в тези центрове, тя сподели, че те се дефинират от съответната община.

Започнахме най-сетне да приказваме за грижата за децата, уповавам се да не завърши с този случай в Габрово, разяснява кметът на града Таня Христова .

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР