Почти неочаквано, Ози Озбърн доживя собствения си 70-и рожден ден,

Почти неочаквано, Ози Озбърн доживя собствения си 70-и рожден ден, ...

Ози Озбърн - медицинското чудо: Жив е, благодарение на генна мутация!.


Почти неочаквано, Ози Озбърн доживя собствения си 70-и рожден ден, въпреки пословичната му страст към алкохола и наркотиците.

Оказва се, че това не е просто късмет. Учени изследвали неговото ДНК и открили нова мутация, която може би обяснява как фронтмена на Black Sabbath е все още жив, въпреки недоумението на самите лекари.

"Ози наистина е генетичен мутант", пише Бил Съливан в книгата "Приятно ми е да се запознаем: Гени, бактерии и любопитните сили които ни правят това, което сме". В книгата той изследва как се е формирала нашата ДНК и биологичните фактори, които повлияват на гените ни.Още по тематаОзи Озбърн: Мислех, че ще живея до 40!20 мар 2019 22:0014Ози Озбърн: Какъв е този шум около клана Кардашиян?25 дек 2018 17:1549Боб, Ози... На гости при бунтарите на рока 23 юли 2017 16:522Краят на една епоха! Black Sabbath официално казаха край!8 мар 2017 22:1538Съливан е професор в университета по медицина на Индиана и пише, че има генетични мутации, които могат да повлияят на вкусовете ни за кафе и сладко, сексуални предпочитания и дори политически пристрастия.

ДНК-то на Ози Озбърн било изследвано от Knome - комапния от Масачузетс, която анализира човешкия геном. Така те открили мутацията.

"Винаги съм казвала, че в края на света ще оцелеят само хлебарките, Ози и Кийт Ричардс", казала съпругата на Озбърн - Шарън, когато разбрала за чудатите гени на мъжа си.

Ози никога не е крил за проблемите си с наркотиците и алкохола в миналото. В автобиографията си "Аз съм Ози" той признава, че е използвал кокаин, LSD, антидепресанти, алкохол, хашиш и е прекарвал няколко курса по рехабилитация. Използвал е и лекарства за дислексия и синдром на дефицит на вниманието.

Освен това през 2003 г. той преживя инцидент с велосипед, при който счупи врата си. Има и генетично отклонение, което е подобно на болестта на Паркинсон.

"По всички параграфи аз съм медицинско чудо", казва самият той през 2010 г. "Когато умра, трябва да дарят тялото ми на Музея за естествена история. Готино е да отидеш на запой за няколко дни, но моят продължи 40 г. В един период обръщах 4 бутилки коняк за ден, губех съзнание, будех се и продължавах", казва Ози.

Докато пък снимали реалити за живота му имало дни, в които приемал по 42 хапчета с рецепта. Сутрин, обед и вечер - всичко това преди да запали джойнт в неговата си отделна стая, далеч от камерите.

"Междувременно пушех пури сякаш са цигари. Дори ги палех в леглото", признава певецът.

Е, явно не е просто късмет, че е оцелял, а въпрос и на малко наука.
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg