Почти кощунствени аналогии започнаха да се появяват в американските медии

...
Почти кощунствени аналогии започнаха да се появяват в американските медии
Коментари Харесай

В Америка вече сравняват Шохей Отани с Бейб Рут

Почти кощунствени аналогии започнаха да се появяват в американските медии в дните на очакване бейзболният феномен Шохей Отани да се появи на свободния пазар в МЛБ. 23-годишният японец бе съпоставен непосредствено с иконата Бейб Рут поради двупосочния си гений на питчер и батер, демонстриран с униформата на Хокайдо Нипон-Хем Файтърс през последните сезони в NPB.

" Дори Бейб Рут в действителност не е можел да се оправя дълготрайно с това, което японският Бейб Рут счита да опитва с някой тим от Висшата лига в годините напред – да играе регулярно и като питчер, и като полеви състезател ", написа ESPN.

Онлайн изданието на медийния колос напомня, че Рут е бил главно питчер единствено при започване на кариерата си с Бостън Ред Сокс и върховите му достижения на хълма са 1,76 ERA през 1916 година и 24 победи през 1917 година Когато обаче през 1918 година Бебето стартира да играе все по-често в аутфилда, качванията му на възвишението прогресивно понижават и той се концентрира върху батирането. След шумното прекосяване в Ню Йорк Янкис през 1920 година легендата има още единствено пет мача като питчер до края на кариерата си, приключила с небивалите 714 хоумръна през 1935 година



" Имало е и други играчи с гения да опитат да вършат това, което Отани счита да опитва. Много момчета от Мейджър лийг са израснали като най-хубавите хитъри в своите тимове, преди да се трансфорат в питчери, а и противоположното. Но има и явна причина никой да не го е правил за дълго време – тъй като е доста мъчно да се оправиш и с двете по едно и също време ", представен е управител от МЛБ, поискал анонимност, защото клубът му ще се опита да притегли японеца тази зима.

И този сезон ще бъде непокътната " тръжната система ", контрактувана сред МЛБ и NPB. След като актуалният му тим разгласи публично, че Отани се продава, всеки заинтересуван американски клуб е задължен да подава оптималната трансферна сума от $20 млн. по сметка на Нипон-Хем Файтърс и ще има 30-дневен период да контракти персоналните условия на играча.

По новия групов трудов контракт на МЛБ оптималният бонус, който японецът може да получи при сключване на контракт в Съединени американски щати или Канада, е $3 535 000. В момента единственият клуб, който има свободен запас да обезпечи цялостната сума, без да надвиши допустимия бюджет за свободни сътрудници от чужбина, е Тексас Рейнджърс. Следват Ню Йорк Янкис ($3,5 млн.), Минесота Туинс ($3,245 млн.), Питсбърг Пайрътс ($2,266 млн.), Маями Марлинс ($1,74 млн.) и Сиатъл Маринърс ($1,57 млн.), които са единствените други измежду 30-те клуба, които могат да платят на Отани повече от $1 млн.



Който и тим да си обезпечи заветния автограф, ще се сблъска с предизвикването по какъв начин да нагоди графика на японеца по този начин, че той да не нарушава ритъма на целия тим. Което ще е извънредно мъчно, в случай че всичко в тренировките и режима на питчерите се разграничава радикално от подготовката и уговорките на останалите състезатели. Според някои анализатори оптималният вид да бъде изцеден максимумът от Шохей Отани е той да бъде употребен в едни дни като риливър за няколко ининга, а в други – като аутфилдер или DH.

" Предстои да се сблъскаме със обстановка, за която никой до момента даже не е помислял – разяснява същият неизвестен управител пред ESPN. – Ще съм извънредно благополучен да имам този проблем. "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР