Почти година след отстраняването на ВиК авария в Пловдив, мястото

...
Почти година след отстраняването на ВиК авария в Пловдив, мястото
Коментари Харесай

Как ВиК авария в Пловдив превърна междублоково пространство в котешка тоалетна?

Почти година след отстраняването на ВиК повреда в Пловдив, мястото в междублоковото пространство на улица „ Пазарище ” №1 в Пловдив се е трансформирало в пясъчник, само че не за игра на децата от квартала, а по-скоро за котешка тоалетна.
Прочетете още
Сигналът до медията ни идва от гражданин на въпросната улица, който описа, че идват екипи, които чистят и поливат дръвчетата в региона, само че „ арт инсталацията ” оставена от ВиК си стои непокътната. Притеснението на нашия четец идва и от обстоятелството, че преди дни е засякъл двама души, които даже са заровили нещо в пясъчника.

Публикуваме и целия текст от нашият четец без редакторска интервенция:

„ През предходната есен имахме огромна ВИК повреда пред блока на ул.,,Пазарище " 1. И оставиха пясъчник. Ако това е някаква арт-инсталация в памет на това което се е случило на това място и на дървото което загубихме в борбата с това море което се беше образувало, моите почетения, само че сега служи за котешка тоалетна. Днес очевидно двама души които не съумях да видя добре от терасата заровиха нещо там по тази причина взех решение да ви пиша. Моля да ми помогнете да обърна вниманието на съответните институции които би трябвало да се погрижат за този проблем и него вършат до момента. Идват екипи които поливат дръвчетата, чистят около пясъка, тъй като очевидно това не е техния специалитет. ”

От информация в архивите за планови поправки на ВиК излиза наяве, че въпросната повреда е от края на месец септември предходната година, като в резултат на повредата е отстранено и дърво, чиято коренова система е пречила за отстраняването на повредата.

„ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – гр. Пловдив уведомява своите консуматори, че са стартирали ремонтни действия по премахване на повредата  на ул. „ Пазарище “ №1 в гр. Пловдив, само че в развой на работа изниква нужда от унищожаване на дърво, т. к. авариралия тръбопровод минава през кореновата му система. Потърсено е съдействието на Кметството в р-н Север, както и на  ОП „ Градини и Паркове “ за премахване на дървото и повредата ще бъде отстранена в границите на утрешния ден /29.09.2022г./. Това се споделя в известието от ВиК, оповестено на 28.09.2022г.

Защо обаче купчината пясък не е отстранена и настилката не е възобновена, откакто това е обвързване на сдружението?

В отговор на този въпрос насочен към ВиК, медията ни получи следния отговор:

Въпросът с извозването и възобновяване на настилката е задействан и е в ход. В най-кратък период междублоковото пространство ще бъде възобновено в остарелият му тип.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР