Почти една от всеки пет германски компании се намира в

...
Почти една от всеки пет германски компании се намира в
Коментари Харесай

Една от всеки пет фирми в Германия се намира в риск

Почти една от всеки пет немски компании се намира в действителен риск да изпадне в неплатежоспособност поради икономическата рецесия, която коронавирусът заплашва да провокира. Това демонстрира проучване на Германската търговско-икономическа (DIHK) палата, представено от Reuters.
" Това би трябвало да даде явен сигнал - в случай че не предприемем решителни дейности, ще станем очевидци на вреди от исторически пропорции ", съобщи президентът на DIHK Ерик Швайцер.
Изследването е извършено измежду 15 хиляди компании и демонстрира, че повече от 80% от тях чакат приходите им да намалеят съществено тази година. Повече от една четвърт от тях ще изгубят към 50% от всички свои доходи за 2020 година, което ще сътвори проблеми, поради намаляващата ликвидност. 
Германия се намира в национална карантина, като инфектираните с COVID-19 съгласно последните данни са 42 хиляди, а повече 250 души са умряли от вируса. Парламентът по-рано анулира краткотрайно действието на ограниченията за ограничение на външния дълг и одобри пакет от стопански тласъци на стойност повече от 750 милиарда евро.
" Броят на засегнатите компании бързо нараства, всяка седмица, поради рестриктивните мерки над публичния живот ", споделя Швайцер. " Засега сме получили доста малко помощ. Особено мъчно е за фирмите в този момент, в края на месеца ". 
Агенция " Фокус " отбелязва, че повече от две трети от компаниите ще имат потребност от държавни дотации, с цел да се оправят с икономическите последствия. Според проучването единствено 4% от компаниите не чакат понижение в приходите. Около 43% от фирмите обаче оповестиха, че най-големият им проблем сега е цялостното прекъсване на активността им.
Темата продължава и в нашия блог. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР