Почти една четвърт от нидерландците във възрастовата група между 18

...
Почти една четвърт от нидерландците във възрастовата група между 18
Коментари Харесай

Една четвърт от нидерландците смятат Холокоста за преувеличение или мит

Почти една четвърт от нидерландците във възрастовата група сред 18 и 40 години считат Холокоста за мит или пресилване. Това сочат резултатите от  социологическо изследване, извършено от организация, която се занимава с искове на оживели от Холокоста против Германия, съобщи ДПА.

Делът от 23 % на отричащите Холокоста в тази възрастова група е по-висок, в сравнение с във всяка друга страна, където са провеждани идентични изследвания, е открила организацията " Конференция по исковете ", основана след Втората международна война.

Представителното изследване, което е извършено измежду 2000 пълнолетни на възраст над 18 години, беше оповестено преди Деня в памет на Холокоста, който се отбелязва на следващия ден, оповестява Българска телеграфна агенция.

Много от интервюираните не са осведомени с мащабите на Холокоста (54 процента), а 59 % от респондентите под 40-годишна възраст не знаят, че са били избити 6 милиона евреи.

Близо 29 % считат, че са били убити едвам 2 милиона или даже по-малко евреи, като този индикатор доближава 37 % при запитаните под 40-годишна възраст - милениълите и поколението Z.

Проведеното в Нидерландия изследване демонстрира ясно, че младежите не познават историческите обстоятелства, сподели Рюдигер Махло, представител на " Конференицята по исковете " в Германия.

" Знанията за Холокоста и познаването на Холокоста ерозират със скорост, която ни поразява. Най-големите ни страхове се оказаха оправдани ", сподели той.

" Конференцията по исковете " е основана през 1951 година като асоциация на еврейски организации, която се занимава с исковете на оживели от Холокоста и техните потомци.

Базирана в Ню Йорк, организацията има клонове във Франкфурт, Виена и Тел Авив, показва ДПА.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР