Почти двойно са поскъпнали имотите в Банско за по-малко от

...
Почти двойно са поскъпнали имотите в Банско за по-малко от
Коментари Харесай

Почти двойно са поскъпнали имотите в Банско за по-малко от 2 години

Почти двойно са поскъпнали парцелите в Банско за по-малко от две години. Двустайните жилища до лифта костват сред 50 и 60 хиляди евро. Къщите вървят от 100 хиляди евро нагоре. Интерес има и от българи и от чужденци, само че поради мощно нарасналите цени локалните брокери регистрират застой в продажбите.

Със засиленото търсене на парцели в Банско по време на пандемията, започнаха да порастват и цените им. Ако двустаен апартамент в региона на лифта преди година и половина струваше 28 хиляди евро, в този момент цената е двойна.

" От 600 до 1 000 евро на кв. м. - това са цените все още според от това къде се намира комплекса, в каква постройка е, какво ревю. Наблюдава се липса на тристайни жилища, жилища с две спални в добре поддържани жилищни здания на естествени цени. Такива жилища доста мъчно се появяват на пазара и те държат по-висока цена ", изясни Албена Гердова, управител продажби в организация за недвижими парцели.

Ваканционен апартамент в най-хубавия ни ски курорт обмислят да закупят Добрин Дончев и брачната половинка му. Харесали са студио в съвременен комплекс покрай ски лифта. Цената му е 53 хиляди евро.

" Инвестиция в парцела постоянно си остава много рентабилно. Бих си купил жилище в Банско. Мисля, че е доста добра дестинация. Много е хубаво, доста гостоприемно и хората са доста благи ", споделя Добрин Дончев.

Българи, англичани, израелци, сърби, македонци, румънци, също и много украинци са се сдобили с жилища в Банско през предходната година. В момента обаче, локалните брокери регистрират лек застой в продажбите.

" Купувачите очевидно изчакват да видят какво ще се случи с пазара, защото сега хората вземат решение да продават и афишират цени, които сега са нереални ", споделя още Албена Гердова, управител продажби в организация за недвижими парцели.

Ще продължат ли да порастват цените на парцелите в Банско мъчно може да се предвижда, изясняват брокери. При взрива на строителството през 2006 година да вземем за пример, парцелите в курорта доближиха до 1 400 евро на квадрат, след това, единствено за няколко месеца, цената падна 3-4 пъти.

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР