Почти двадесет години от създаването си, Facebook продължава да расте,

...
Почти двадесет години от създаването си, Facebook продължава да расте,
Коментари Харесай

Facebook регистрира 2 млрд. активни потребители дневно

Почти двадесет години от основаването си, Фейсбук продължава да пораства, макар появяването и други обществени мрежи. За пръв път компанията регистрира, че са записали 2 милиарда дейни консуматори за ден. 

Постижението е впечатляващо и доразвива позитивните трендове почнали през последното тримесечие. Тогава обществената мрежа добави повече от 16 млн. нови профила, оповестява Engadget. 

Години наред Фейсбук и нейният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг вложиха съществено в напредък, в това число в области като виртуална действителност с необоснован капацитет. Но след бруталната година, в която компанията загуби повече от 600 млн. $ пазарна стойсност, Зукърбърг стартира да приказва езика на Уолстрийт и беше заплатен, написа CNN.

Компанията обаче надмина прогнозите на Уолстрийт - Meta Platforms даде обещание по-стриктен надзор върху разноските тази година, както и по-големи от плануваните продажби през първото тримесечие на годината. Най-голяма компания за обществени медии в света понижи прогнозите си за разноските за 2023г., с 5 милиарда $ и разгласи проекта си за назад изкупуване на акции с 40 милиарда $.

Всичко това оказа помощ за покачването на акциите на Meta с близо 20%, в търговията след работно време. „ Нашата тематика за ръководство за 2023г. е годината на успеваемостта и ние сме фокусирания върху това да станем по-силна и пъргава организация, “ сподели Марк Зукърбърг в изказване с резултатите на компанията.

Компанията-майка на Фейсбук Meta разгласява в сряда отчет с трети следващ трисмесечен спад на приходите и внезапен спад на облагата за последните 3 месеца на 2022г., защото се сблъска с по-широка икономическа неустановеност, засилена конкуренция на пазара на обществени медии и обилни компенсации за неотдавнашния кръг съкращения.

Meta регистрира съвсем 32,2 милиарда $ доходи за тримесечието, което е с 4% по-малко от миналата година, но над плануваните от анализаторите 31, 5 милиарда $. Тримесечнaта печалба  на колоса в обществените медии е малко по-малко от 4,7 милиарда $, което е спад от 55% по отношение на същия интервал на предходната година и е под упованията на анализаторите.

Meta разгласи, че редуцира 11 хиляди чиновници. Комапнията също по този начин сега е замразила наемането  на нови хора и възнамерява да го лимитира през цялата година, споделят от компанията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР