Почти два пъти повече проверки в града са направили служителите

...
Почти два пъти повече проверки в града са направили служителите
Коментари Харесай

Общинският инспекторат с двойно повече проверки и наказания

Почти два пъти повече инспекции в града са създали чиновниците на Пловдивския общински инспекторат за второто тримесечие на тази година. Това излиза наяве от отчет на шефа на ПОИ Борислав Димов до кмета Здравко Димитров. „ Първите 3 месеца инспектираните обекти бяха 1300, а от април до края на юни броят им е 2 219. Подадените и отработени сигнали от жители също са се нараснали - от 244 на 306”, заяви Борислав Димов. Той посочи, че формираните актове за определяне на административни нарушавания са 101. Размерът на финансовата глоба, от 21 500 лв. за първите три месеца, в края на юни е 66 100 лв..

Извършените инспекции са обичайно в направленията: надзор, екология, строителни разрешителни, публичен ред, както и във връзка с комерсиалната и рекламна активност. Те обгръщат: строителни обекти, автосервизи и вулканизатори, обекти които търгуват с черни и цветни метали или се занимават с нерегламентирано отнасяне /разкомплектоване/ на излезли от приложимост МПС, инспекции на търговски обекти за погрешно отнасяне на боклуци на мястото на образуването им във връзка с количествата индустриални боклуци и изхвърлянето им в контейнерите за домашен боклуци.

Инспектирани са също физически и юридически лица за изхвърляне на строителни и битови боклуци на неразрешени места.

Пловдивските инспектори реализират повсеместен надзор за своевременното и качествено възобновяване на общинската инфраструктура при осъществените спешни и планови прокопавания, като за задачата са взели участие в инспекции на 142 приемателни комисии.

Инспекциите са ежедневни и част от тях се реализират взаимно с районните администрации, Областната дирекция по сигурност на храните, Национална агенция за приходите, районните полицейски ръководства, икономическа и общинска полиция и Общинска защита.

„ Основната цел на ПОИ е да работи за възстановяване на виталната среда на жителите на Пловдив и подкрепяне на контролните функционалности на кмета на града”, съобщи още шефът Борислав Димов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР