Почти 80% от хората в Германия смятат, че пандемията ще

...
Почти 80% от хората в Германия смятат, че пандемията ще
Коментари Харесай

В Германия вярват, че пандемията ще влияе на живота и през тази година

Почти 80% от хората в Германия считат, че пандемията ще продължи да въздейства на ежедневния живот през 2022 година Това сочат резултатите от изследване на социологическия институт YouGov, поръчано от организация ДПА. 

В анкетата, извършена от 21 до 23 декември, са взели участие 2061 души. Според данните от нея, 79% от интервюираните считат, че коронавирусът, най-малко отчасти, ще окаже въздействие върху ежедневния живот на немските жители през 2022 година В същото време 34% от интервюираните чакат, че разпространяването на инфекцията ще аргументи още повече щета на жителите на страната. Само 15% от германците са изразили мнение, че през 2022 година ще бъде допустимо отчасти или изцяло страната да се оправи с пандемията, написа Агенция " Фокус ". 

Социолозите откриват, че единствено 6% от участниците в изследването допускат, че условието за носене на защитни маски ще стане незадължително, 56% са уверени, че тази мярка ще продължи да бъде в действие. 

22% от немските поданици се надяват, че през лятото на 2022 година ще бъде допустимо още веднъж да отидат на отмора във всяка страна, в която желаят, 64% показват противоположната позиция.

37% от германците считат, че пандемията ще докара до финансови загуби през 2022 година, 51% не считат, че разпространяването на ковид ще повлияе по някакъв метод на финансовото им положение. 

През 2020 година YouGov организира сходно изследване и тогава отговорите на респондентите бяха по-оптимистични. Така 26% от жителите на Германия имаха вяра, че пандемията ще бъде преодоляна в една или друга степен през 2021 година Две трети от интервюираните смятаха, че разпространяването на ковид ще утежни епидемиологичната обстановка и ще се отрази отрицателно на всекидневието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР