Почти 70 души протестираха пред сградата на община Бургас срещу

...
Почти 70 души протестираха пред сградата на община Бургас срещу
Коментари Харесай

Родители протестираха за по-добри условия в детските градини

Почти 70 души стачкуваха пред постройката на община Бургас против бруталното отношение към деца в детската градина " Брезичка ", заяви БНР.

Някои от родителите бяха довели децата си и с плакати призоваваха да се вземат ограничения против насилието над децата в образователните заведения. Те желаят мандатност на шефовете и ранно пенсиониране на учителите.

В същото време на публицистичната ни поща получихме писмо, в което се споделя, че първият от серията митинги " Не на насилието в детски градини и учебни заведения " в Бургас е минал доста добре.

" Протестите са в поддръжка на националната гражданска самодейност с 14 оферти за промени в системата на образованието, които на 04.09.2017 година бяха импортирани в Народното събрание! От името на Националния предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система благодарим на всички, които участваха, както и на всички, които не съумяха да дойдат, само че изрекоха своята поддръжка! ", се споделя в писмото.

За неделя са планувани митинги в още три града. " Надяваме се, макар прогнозите за неприятно време, да излязат доста родители и учители и да поддържат измененията в просветителната ни система ", се споделя в писмото.

Протестите са за Варна, Пазарджик и Плевен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР