Почти 650 конски сили, близо 350 км/ч максимална скорост, карбонова

...
Почти 650 конски сили, близо 350 км/ч максимална скорост, карбонова
Коментари Харесай

650 екстремни коня за още 350 късметлии

 24-4-6kol

Почти 650 конски сили, близо 350 км/ч оптималната скорост, карбонова каросерия с дейни аеродинамични детайли – доста хора желаят кола като Ford GT. Когато преди 2 години бяха отворени поръчките на най-екстремния автомобил в историята на Ford, за нула време бяха получени 6500 поръчки за лимитираната серия от 500 екземпляра.

 24-1-6kol

Впоследствие продукцията беше увеличена на 1000 броя до 2020 година заради големия потребителски интерес. Сега Ford за повторно подвига тиража, като дава обещание още 350 коли за претендент купувачите. Те би трябвало да имат заделени 500 хиляди евро, самообладание и известна доза шанс, с цел да се качат на автомобила на своите фантазии. Този развой може да отнеме време, тъй като спомагателната серия от 350 екемпляра ще се създаде в интервала 2020-2022 година

 24-3-6kol

Чакането ще си коства, тъй като Ford GT впечатлява с извънредно гръмък дизайн и поразителни механически характерности. Двуместният модел е оборудван с централно ситуиран мотор зад кабината. Моторът EcoBoost V6 има работен размер 3,5 л и благодарение на два турбокомпресора генерира мощ 650 конски сили и въртящ миг 750 Nm. Екстремната машина спринтира за по-малко от 3 секунди от 0 до 100 км/ч и реализира оптималната скорост 347 км/ч. Тягата се предава на задните колела през 7-степенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител и с лостчета за промяна на предавките от кормилото.

 All-New Ford GT

Във Ford GT са приложени разнообразни технологии от моторните спортове, с цел да се подсигурява върхово показване на асфалта. Чрез потреблението на въглерод в построяването на каросерията се реализира ниско тегло като за суперкола – 1360 кг. За ниското челно противодействие и положителното сцепление на колелата с настилката способства дейната аеродинамика и настройките за шофиране в разнообразни режими. Окачването се контролира автоматизирано по височина по отношение на скоростта. В пистов режим сред дъното на автомобила и асфалта има единствено 7 см. Задният спойлер също се приспособява към скоростта и извършва ролята на въздушна спирачка при понижаване на темпото.

 24-5-6kol

Ford GT възражда името на „ килъра на ферарита “ Ford GT40, който печели редица влиятелни победи в надпреварите на Льо Ман през 60-те години на предишния век. Тогава концепцията за основаването на суперкола, която да „ натрие носовете “ на ферарита и ламборгинита, идва от Хенри Форд – внук и правоприемник на създателя на едноименния авто колос. Възроденият модел Ford GT също дава обещание да се трансформира в опасност за одобрените съвременни спортни коли.

 All-New Ford GT
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР