Почти 65% от в големите вериги у нас са български,

...
Почти 65% от в големите вериги у нас са български,
Коментари Харесай

Анализ: Българското производство надделява в големите хранителни вериги

Почти 65% от в огромните вериги у нас са български, съгласно анкета на Сдружението за съвременна търговия, в което вземат участие шест от верижните магазини, осведоми. Според резултатите от изследването, 73% от асортимента в категория “Хляб и хлебни артикули ” са от родни  производители . В една от веригите даже този дял е 100%. Като цяло, на второ място са месото и месните артикули със 70% български артикули. Следват млякото и млечните артикули, при които 69% от асортимента са на родните производители. В тази категория се следи и растеж от 5% на каузи на българските артикули, спрямо година по-рано.
Данните от анкетата демонстрират, че 44% от плодовете и зеленчуците в 6-те вериги са български. От Сдружението за съвременна търговия припомнят, че за тази категория би трябвало да се регистрира фактът, че поради географското състояние у нас се създават единствено част от харесваните от потребителите артикули. Освен това, при плодовете и зеленчуците има ясно изразена сезонност. Затова и през лятотото делът им при някои от веригите надвишава 70%, само че за годината е много по-нисък.
 9 храни, които не трябва да държите в хладилника 9 храни, които не трябва да държите в хладилника
Опитвали ли сте се да намажете туко що извадено от хладилника масло на препечена филийка? Да, нищо не се получава. Колкото и да ни е ст...
368 нови контракта с български снабдители на храни са подписани от веригите за интервала от март до октомври  2020 година , демонстрират данните от анкетата. За 8-те месеца шестте търговски вериги са осъществили родна продукция за над 1,1 милиарда лв.. Всяка една е работела с сред 160 и 600 български снабдители. Сред тях има както огромни родни производители, по този начин и дребни районни компании. “В интервала на коронакризата огромните търговски вериги започнаха договаряния със стотици български производители, част от които до неотдавна доставяха на хотели и заведения за хранене, и доста от техните храни към този момент са по рафтовете им. Това е израз на отговорността на членовете на сдружението към българския бизнес и към обществото като цяло ”, разяснява изпълнителният шеф на Сдружението за съвременна търговия Йордан Матеев. Той се надява българските производители да се възползват от шанса и да завоюват потребителите с качествени храни на конкурентни цени. Продажбата на български храни във веригите им давала опция скоро да пробият и на интернационалните пазари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР