Почти 6 часа час се проточи дебатът за интимната връзка

...
Почти 6 часа час се проточи дебатът за интимната връзка
Коментари Харесай

След 6 часа дебати: Депутатите се чудят как да мерят консумацията на интимната връзка за 60 дни

Почти 6 часа час се проточи дебатът за " интимната връзка " в Народното събрание, която влиза в Закона за битка с домашното принуждение. Текстът беше признат на първо четене по-рано през днешния ден, а от 14 часа стартира и гледането му на второ четене. След пет часа обсъждане по тематиката обаче залата оредя. Най-остро по тематиката реагират представителите на Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ. 

В плана, който е показан на второ четене, закрилата при принуждение при фактическо фамилно общуване остава, само че се вкарва и понятието " интимна връзка ". То е сред две лица, които са в доброволни персонални, интимни и полови връзки с дълготрайност най-малко 60 дни.

Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " се оповестиха срещу планът да се гледа на второ четене в същия ден. Те упорстваха за 21 дни период, с цел да внесат свои оферти. 

" Нагла, нечистоплътна, продажница ", тези са  епитетите, с които бях наричана в тази зала през днешния ден разгласи Калина Константинова от ПП-ДБ по време на дебата.  " Тази година минимум 14 дами са били убити от мъжете си в България ", заяви тя статистика, която е в общественото пространство.

" Понятието " интимна връзка " е интернационално правно обвързване, в това число по каузи, заведени от жертви на домашно принуждение ", изясни депутатката. Константинова цитира делото " А.Е. против България ". Дело, по което страната ни е наказана да заплати 10 000 евро. В него се приказва за интимна връзка. " Момичето е било на 15 години, когато е измъчвано от своя сътрудник ", посочи Калина Константинова. 

Тя беше втората от ръководещите, които отбрани плана. Преди нея го показа Надежда Йорданова.

Константинова добави, че въобще не и е мъчно да пази този план.

" Опозицията прави от мухата слон. Вземете прочетете тази Истанбулска спогодба, с цел да видите, че нищо трагично няма в нея ", разгласи Любен Дилов. Той предложи смяна в закона - да се запише интимни или полови връзки. 

" Една стара двойка може да няма полови връзки и несъмнено, тези 60 дни. Не чух пояснение. Не би трябвало ли да са броят в нощи - 60 нощи, или 60 акта ", предложи той. Другото му прдложение беше да са 40 дни.   
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР