Почти 43 на сто от участвалите в изследване дават средна

...
Почти 43 на сто от участвалите в изследване дават средна
Коментари Харесай

Проучване оцени работата на Цацаров със среден 3

Почти 43 на 100 от участвалите в проучване дават междинна оценка за работата на основния прокурор Сотир Цацаров. Проучването беше показано от Българския институт за правни начинания /БИПИ/ през днешния ден.

Оценка слаб слагат 24, 48 %. Две трети считат, че прокуратурата се е провалила в работата си. 18,88 на слагат добра оценка. Под 1 % дават отличен по шестобалната система.

Борбата с битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта са неефективни, счита болшинството от запитаните, по тази причина и 60 на 100 желаят от идващия основен прокурор дейна работа в тази тенденция. А това значи, че очевидно нищо не е направено, уточни Теодор Славев от БИПИ.

Кампанийните акции на прокуратурата създавали чувство за това, че напъните са ориентирани против едни, а не против всички. Означава, че законът не се ползва еднообразно, разяснява той и добави, че 37,4 на 100 споделят, че прокуратурата е употребена за политически цели.

Изследването обрисува тежка диагноза за съмнение, сподели Биляна Гяурова-Вегертседер - шеф на БИПИ. Тя обаче добави, че хората нямат изясненост кой да е идващият основен прокурор.

Най-рано на 10 юли може да стартира процедурата по желание на нов основен прокурор, сподели Биляна Гяурова-Вегертседер и добави, че най-късно това би трябвало да се случи на 10 септември, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР