Почти 400 души били ранени в събота по време на

...
Почти 400 души били ранени в събота по време на
Коментари Харесай

Близо 400 ранени по време на протестите в Ливан

Почти 400 души били ранени в събота по време на конфликти сред протестиращите против държавното управление и силите за сигурност в столицата Бейрут, съобщи БГНЕС. Това е най-големият брой потърпевши, откогато митингите избухнаха преди три месеца, като Червеният кръст и Гражданската отбрана обявиха, че минимум 377 души са били вкарани в лечебни заведения или са получили лекарски грижи на местопроизшествието.

В неделя се чакат още демонстрации като част от вълната от национални митинги, която упорства за детрониране на ливанската политическа класа, чиито представители деятелите осъждат като неумели и корумпирани. Протестиращите приканиха в събота за седмица на " яд ", защото икономическата рецесия се задълбочи, до момента в който напъните за образуване на ново държавно управление останаха блокирани.
Правителството падна от власт в края на предходната година под натиска на митингите.

Сблъсъците в събота започнаха, откакто десетки протестиращи, някои прикрили лицата си с шалове, хвърляха камъни, саксии и други предмети по служителите на реда за битка с безредиците, охраняващи пътя, водещ към Народното събрание. Други се пробваха да преминат през загражденията с бодлива тел, с цел да стигнат до постройката на законодателната власт или пък нападнаха полицейския кордон, употребявайки пътните знаци като оръжие.

Силите за сигурност реагираха с водно оръдие и сълзотворен газ, с цел да разпилян тълпите. Около 30 души от протестиращите са били задържани, само че след това са били освободени.

Протестното придвижване, обхванало Ливан от 17 октомври, упорства да бъде образувано ново държавно управление, което да се състои единствено от самостоятелни специалисти и в него да няма място за нито една от съществуващите политически партии.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР