Почти 4 години след хакерската атака срещу Националната агенция за

...
Почти 4 години след хакерската атака срещу Националната агенция за
Коментари Харесай

Делото за теч на лични данни след хакерската атака срещу НАП влиза в съда

Почти 4 години след хакерската офанзива против Националната организация за приходите делото влиза в съда. Обвиняеми са притежателят на " ТАД Груп " Иван Тодоров и служителят в компанията Кристиян Бойков. На разпоредително съвещание съдът би трябвало да реши дали делото ще тръгне всъщност, или ще бъде върнато на прокуратурата за премахване на пропуски, предава Българска национална телевизия. 

Обвинението е за всяване на ужас и боязън. На 15 юли 2019 г. стана ясно, че от масивите на Националната организация за приходите са изтекли данните на над 6 милиона души, от които близо 2 милиона умряли. Малко след теча на данни бяха задържани притежателят на компанията за киберсигурност " ТАД Груп "  Иван Тодоров и служителят му Кристиян Бойков. Те получиха обвинявания за кибертероризъм.

Търговският шеф на сдружението Георги Янков беше притеглен към наказателна отговорност за подбуждане към хакерската офанзива. Янков обаче няма да се изправи пред съда. Досъдебното произвеждане против него беше прекъснато заради липса на доказателства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР