Почти 300 000 души са завършили пълен курс на ваксинация

...
Почти 300 000 души са завършили пълен курс на ваксинация
Коментари Харесай

Covid в Русия: Калининградска област достигна 37%, а Ленинградска 35,8% ваксинация

Почти 300 000 души са приключили цялостен курс на имунизация против коронавирусна зараза в Калининградска област на Русия , съобщи губернаторът Антон Алиханов в четвъртък. Това е 37% от пълнолетното население на района , оповестява ТАСС.

" Според последните данни в района са кумулативно получени 449 819 комплекта дози ваксина против ковид. 318 975 души са имунизирани, от които 297 725 са приключили имунизацията ".

Алиханов отбелязва също, че " обстановката с разпространяването на коронавирусна зараза в Калининградска област към момента е сложна . Началото на есенния епидемиологичен сезон също е рисково, тъй като съществува риск от смесена зараза (грип + COVID). Необходимо е да се усили процентът на имунизации , преди всичко, в интерес на личното здраве, и второ, с цел да се избегнат всеобщи ограничавания ".

Според губернатора районът не изпитва никакви усложнения с доставките на ваксини , има задоволително.

Общо в района са разгърнати 1699 кревати за пациенти с ковид, от които 112 са с респиратор. 1376 кревати са заети, от които 58 са с механична вентилация.

" За да не се присъедините към редиците на болните, апелирам, ваксинирайте се , не излагайте фамилията си на риск от зараза ", прикани губернаторът Алиханов , припомняйки спазването на режима с маски на публични места.
 Русия с нов подравнен черен COVID-19 връх
Русия с нов подравнен черен COVID-19 връх

Заразените потеглиха внезапно нагоре

Ситуацията с ковид в Ленинградска област е напрегната , броят на новите инфекции и пациентите, които се нуждаят от хоспитализация, се усилва , управляващите разполагат спомагателните кревати. Това разгласи на съвещание на районното държавно управление в четвъртък ръководителят на здравния комитет на Ленинградска област Сергей Вилегжанин.

" Сега следим най-малко малко, само че много отчетливо нарастване на пациентите, които са на амбулаторно лекуване, нарастване на пациентите, които се нуждаят от хоспитализация... Този дребен всекидневен напредък изисква да разположим спомагателни 115 кревати единствено през вчерашния ден, с цел да за да поддържаме снабдяването с задоволителен потенциал за легло. Затова през днешния ден разполагаме 1484 кревати ", изясни той.

Според Вилегжанин през днешния ден в лечебните заведения са заети 1160 профилирани кревати. " Броят на пациентите на механична вентилация през последните месеци не се е трансформирал - 29-30 души. През деня 116 души са признати в лечебни заведения - постоянно срещана обстановка за последните дни ", сподели той.

Началникът на отдела на Роспотребнадзор в Ленинградска област Олга Историк, обстановката с ковид продължава да бъде напрегната , броят на хоспитализациите се усилва. Тя отбелязва, че управляващите са нараснали равнището на тестване спрямо началото на септември. " Ако при започване на септември го имахме на 230-250, то предходната седмица запазихме равнището от 277-280. Но би трябвало да увеличим тези цифри ", сподели тя.

Сега честотата на Коронавирус се следи измежду децата . Опасения, че значителен брой случаи са регистрирани измежду пенсионери над 65 години, като тази цифра надвишава 20% от общия брой случаи. Определящата група остава работещото население от 39 до 50 години и повече. Разпространението на инфекцията е надвишило допустимото равнище и е 1,1.

" Заради Covid през днешния ден са затворени 36 обособени паралелки в 19 учебни заведения - това са 973 души в пет области на Ленинградска област ... 2 8 обособени групи в 20 детски градини са затворени в детски градини - 354 деца в осем области на Ленинградска област ", сподели депутатът Николай Емелянов, ръководител на районното държавно управление по обществените въпроси. Той означи, че в Ленинградска област 31 обособени паралелки в 14 учебни заведения и 39 групи в 32 детски градини също са затворени заради случаи.

Общо в Ленинградска област, съгласно последните данни, 67 549 души са инфектирани с коронавирусна зараза, 51 879 са се възстановили, 2 451 са умряли. През миналия ден в района са открити 224 случая на зараза.

Вилегжанин също сподели, че процентът на имунизации против ковид в Ленинградска област е намалял .

" Нямаме други ограничения с изключение на имунизацията ... Миналия месец ваксинирахме към 2 хиляди души дневно с първия съставен елемент. До 12 хиляди души. За страдание тези проценти не биха могли да се поддържат само вследствие на обстоятелството, че задължението на нашите поданици към имунизацията в този момент е най-малък ".

Според държавното управление на Ленинградска област в района са имунизирани общо 561 260 души. Както означи ръководителят на комитета, 35,8% от популацията на района е имунизирано с първия съставен елемент на имунизацията. В същото време обсегът на имунизацията измежду хората над 60 години съгласно него е над 40% .

" Всички наши имунизационни пунктове работят, има 111 от тях . Точките работят до 21 часа, работят през почивните дни, имаме голяма работа на терен. Виждаме, че точките не са претрупани, доставката на ваксини е повече от задоволителна ".
 Русия имунизира 40 млн. руснаци и е удовлетворена, че утвърждението към имунизациите нараства
Русия имунизира 40 млн. руснаци и е удовлетворена, че утвърждението към имунизациите нараства

Властите желаят да имунизират 80% до ноември, а имунизираните ще имат повече свобода
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР