Почти 200 хиляди клиенти ще бъдат засегнати от кризата в

...
Почти 200 хиляди клиенти ще бъдат засегнати от кризата в
Коментари Харесай

Фалит на голяма руска авиокомпания остави 200 хиляди души без превоз

Почти 200 хиляди клиенти ще бъдат наранени от рецесията в самолетната компания ”ВИМ-Авиа ”, оповестиха публично от Съюза на туристическата промишленост на Русия. Компанията изпадна в несъстоятелност и от 22 септември анулира всичките си автобуси в Русия и зад граница. Сред пътуващите, закупили билети и очакващи транспорт има освен руснаци, само че и китайци, белгийци и хора от цяла Европа.

Фалитът на " ВИМ-Авиа " може да докара до колапс целия туристически бранш на Русия, считат от Асоциацията на туроператорите в Москва.Недоволството на излъганите пасажери ще се обърне и към бездействащите съветски управляващи, предвиждат от Асоциацията. Те приканват държавното управление да се намеси и избави ситуацията.

Дупката в касата на самолетната компания е огромна- приказва се за липса на сред 3 и 10 милиарда рубли. Няма пари дори за заплати на личния състав, да не приказваме за лизинговите вноски за самолетите.Но най-сериозно е ситуацията на съветските туристи зад граница, които не могат да се приберат, а парите им са на изчерпване. Сред тях има фамилии с деца и те нямат друга опция, с изключение на да живеят по летищата до решение на казуса.

Компанията лети до доста европейски страни, има чартърни автобуси и до България. Най-много пътуващи с нея обаче има в Кипър, Гърция и Италия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР