Почти 2 часа продължи годишното обръщение на Владимир Путин към

...
Почти 2 часа продължи годишното обръщение на Владимир Путин към
Коментари Харесай

Речта на Путин: Обвини Украйна и Запада за началото на войната, Русия излиза от договора Нов СТАРТ

Почти 2 часа продължи годишното послание на Владимир Путин към Федералното заседание.

Акцентите - Русия прекратява присъединяване си в Договора за стратегически нападателни оръжия, прочут като " Нов СТАРТ ". Според него Украйна и Западът са отговорни за началото на войната, Русия има отговорност " да унищожи неонацисткия режим в Киев ". Русия се бори за жителите си, съгласно Путин, украинците са " заложници ". Не е допустимо Русия да бъде победена.



Във връзка с връзките със Съединени американски щати съобщи: " Нашите връзки деградираха и това е напълно заслуга на Съединени американски щати. Те започнаха да градят свят единствено с един стопанин. Те желаят нашето стратегическо състояние ".

" Принуден съм да заявя, че Русия прекратява присъединяване си в Договора за стратегически нападателни оръжия. Ще повторя - не излиза от Договора, не, а точно замразява своето присъединяване. Но преди да се върнем към разискването на този въпрос, сме длъжни да разберем за себе си - какви искания имат страни от Северноатлантическия Алианс - като Франция и Англия, и по какъв начин ние ще имаме поради техните стратегически арсенали, т.е. общия ударен капацитет на Алианса ", сподели Путин.

" Преди година - за отбрана на хората в наши исторически земи, поради сигурността на нашата страна, за очистване на опасността, която произтичаше от нацисткия режим в Киев, който взе властта след преврата през 2014 година, беше решено да бъде извършена специфична военна интервенция. Ние - стъпка по-стъпка, деликатно и поредно, ще изпълняваме дилемите, които сме си сложили ", сподели той.



По думите му Русия е " направила всичко допустимо, с цел да реши този проблем с мирни средства ".

" Търпеливо водихме договаряния за излаз от този извънредно тежък спор. Но зад тила ни се приготвяше напълно различен сюжет - обещанията на западните водачи, уверенията им за блян към мир в Донбас се трансфораха в жестока неистина. Ние твърдо отстояваме освен нашите ползи, само че и позицията си, че в актуалния свят не може да има делене на цивилизовани страни и всички останали. Искам да повторя - те започнаха войната! А ние използвахме и използваме мощ, с цел да я спрем! ", съобщи Путин.



Русия извика американския дипломат в страната Лин Трейси. Официалната причина - Съединени американски щати усилват присъединяване си във воените дейности в Украйна. Руското външно министерство упреква Вашингтон, че доставя Кив с оръжия и продължава " нападателния курс " на политиката си. В протестната нота, връчена на Трейси Съединени американски щати се приканват да деескалират напрежението във войната като " изтеглят оборудването на НАТО " от Украйна.

Залата приветства президента 53 пъти, 4 пъти - станаха на крайници. Думата " Русия " беше упомената 34 пъти, " Запад " - 24, " Украйна " - 19.



В залата се влизаше с еднократен негативен тест за COVID-19. Хората нямаха право да влизат с чанти, портфейли, фотоапарати и камери. Всички бяха проверявани от Федералната работа за защита, макар, че по закон депутати и сенатори не подлежат на такава инспекция. Беше определена по-голяма зала, тъй като бяха поканени участници във войната.



Първите реакции на речта на съветския водач не закъсняха. Според консултант на Зеленски - Михайло Подоляк, речта на Путин е посочила, че той е изгубил връзка с действителността.

" Това просто беше повтаряне на станалите към този момент общоприети мантри против Запада, Украйна, неонацизма ", сподели пък консултант на вътрешния министър на Украйна.

А изявлението на Путин, че Украйна е отговорна за началото на войната провокира яд по улиците на Киев.

Снимки: БГНЕС






Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР