Почти 2/3 от швейцарските избиратели одобриха плана на правителството за

...
Почти 2/3 от швейцарските избиратели одобриха плана на правителството за
Коментари Харесай

На референдум швейцарците подкрепиха еднополовите бракове

Почти 2/3 от швейцарските гласоподаватели утвърдиха проекта на държавното управление за въвеждане на еднополови бракове, съгласно първите прогнози след референдума през днешния ден, предава Агенция Франс Прес, представени от. Според прогнозите на статистиците от GFS Bern, които организираха главните анкети по време на акцията, 64% от гласоподавателите поддържат предлагането „ брак за всички “, което ще приведе алпийската нация в сходство с по-голямата част от Западна Европа.

Избирателните секции затвориха по обяд (10:00 GMT), като се чака цялостните резултати да дойдат в границите на часове.

Еднополовите двойки към този момент могат да записват гражданско партньорство, като всяка година се основават към 700 такива партньорства. Този статут обаче не дава същите права като брака, в това число за приемане на поданство и взаимно осиновяване на деца.

След години на диспути и полемики швейцарският парламент утвърди през декември предходната година законопроект, допускащ еднополови двойки да се женят в страната с 8,6 милиона души. Но той беше оспорен в границите на системата за директна народна власт в Швейцария, като съперниците събраха 50 000 подписа, нужни за слагането на въпроса на референдум.

Правителството и Народното събрание приканиха гласоподавателите да поддържат " брака за всички ", с цел да се отстрани " неравното отношение " сред хетеросексуалните и гей двойките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР