Почти 19 милиона избиратели в Румъния са призовани да отидат

...
Почти 19 милиона избиратели в Румъния са призовани да отидат
Коментари Харесай

Семейството е брак между мъж и жена - решават румънците

Почти 19 милиона гласоподаватели в Румъния са призовани да отидат до урните през уикенда, с цел да гласоподават на референдум за смяна на конституционната формулировка на фамилията. Става дума за уточнението, че то се основава на брак сред мъж и жена, а не сред съпрузи, както е сега.

Решението за образуване на допитването беше взето, откакто гражданското придвижване " Коалиция за фамилията " събра подписите на 3 милиона румънци и внесе самодейността в Народното събрание. Конституционният съд даде зелена светлина за плануваната смяна в конституцията.

За да бъде приет референдумът за годен, правото си на глас би трябвало да упражнят минимум 30% от гласоподавателите. 

Румъния и сега не позволява брак или гражданско партньорство за еднополови двойки, а гласуването е на фона на увеличения  напън от Европейски Съюз против Букурещ и разискване в Европейския парламент за положението на правовата страна в Румъния. 

Управляващата Социалдемократическа партия е упреквана в Брюксел поради все по-авторитарното си ръководство, а нейният водач Ливиу Драгня бе наказан за корист със служебно състояние на три и половина години затвор. Той ще апелира идната седмица.  

Драгня бе деен в акцията за референдума. По-голямата част от опозицията поддържа акция да се гласоподава с " да ", а тези срещу референдума го дефинираха като загуба на време, имайки поради, че поддържането на гей правата не е тактичност, носеща гласове, разяснява " Гардиън ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР