Почти 100 000 норки във ферма в североизточна Испания трябва

...
Почти 100 000 норки във ферма в североизточна Испания трябва
Коментари Харесай

Испания унищожава 100 000 норки, за да ограничи коронавируса

Почти 100 000 норки във плантация в североизточна Испания би трябвало да бъдат унищожени, откакто доста от тях са тествани позитивно за ковид, настояват здравните управляващи.

Избухването на болестта в провинция Арагон бе намерено, откакто брачната половинка на чиновник във фермата се болести с вируса през май. Съпругът й и още шестима служащи във фермата също са дали позитивни проби за заболяването.

Норките, отгледждани поради скъпата им кожа, бяха изолирани и следени деликатно, откакто служащите се заразиха. Но откакто тестванията, направени на 13 юли демонстрираха, че 87% от норките са инфектирани, здравните управляващи подредиха всички 92 700 животни да бъдат унищожени.

Властите обявиха, че компанията ще получи финансова отплата. Наред с Мадрид и Каталония, провинция Арагон е една от горещите точки като огнище на ковид в Испания, където са регистрирани повече от 250 000 инфекции и 28 000 смъртни случая от началото на пандемията.

Хоакин Олона, министърът на земеделието на Арагон, сподели пред кореспонденти, че решението за заличаване на норките е взето, " с цел да се избегне рискът от предаване на болестта на хора ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР