Почивката на тайландския остров Пукет от 1 юли ще е

...
Почивката на тайландския остров Пукет от 1 юли ще е
Коментари Харесай

Остров Пукет приема туристи без карантина

Почивката на тайландския остров Пукет от 1 юли ще е бeз карантина за непознати туристи. Решението на управляващите е подбудено, поради спада на приходите от туризъм в Тайланд.

Тайланд ще отстрани карантината за имунизирани туристи посещаващи фамозния остров Пукет от първи юли.

" Провинцията, която е добре готова и е считана за затворена, в този случай остров е Пукет. Ще позволим на туристите да не съблюдават никаква карантина. Това ще стартира в третото тримесечие, от месец юли нататък ", изясни Ютхасак Супасорн, отговарящ за туризма в Тайланд.

Тайланд зависи значително от туризма. Комисия, управлявана от премиера утвърди предложение на частния бранш на Пукет да се имунизират най-малко 70 % от популацията на острова. Очаква се 930 000 дози да бъдат сложени там преди началото на сезона.

Правителството на Талйнд възнамерява да тества проекта за остров Пукет преди да разшири анулацията и за други дестинации като остров Ко Самуй.

" През четвъртото тримесечие, непознатите туристи посещаващи Пукет, Пан Нга, Самуй, Патая няма да минават през карантина ", сподели Ютхасак Супасорн.

Преди пандемията една пета от приходите на Тайланд се дължаха на туризма. Заразата унищожи този бранш от промишлеността на кралството. В третото тримесечие на тази година в Пукет се чакат минимум 100 000 гости.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР