Почивката на море понякога се планира в продължение на цяла

...
Почивката на море понякога се планира в продължение на цяла
Коментари Харесай

На море в България или Гърция - предимства и недостатъци

Почивката на море от време на време се възнамерява в продължение на цяла година. Ето за какво, дестинацията би трябвало да се избере деликатно, с цел да не сбъркаме и да провалим дребното свободно време, с което разполагаме. Ако решите да почивате на море и се стремите към предложения с налични цени, несъмнено се колебаете сред родните плажове и няколко красиви места в Гърция, за които сте чували, само че не сте доста сигурни… За да решите, би трябвало да обърнете внимание на всички плюсове и минуси.

1. Плажовете

Сравнението е несвоевременно. В България има необикновено красиви местенца, само че те отстъпват пред райските плажове в южната ни съседка, които се отличават с доста по-живописни гледки и изрядна непорочност.

СРАВНЕТЕ ПЛАЖОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

2. Храната

Гръцката кухня е наложително да се опита, в случай че не сте го създали до момента. А в случай че сте хапвали в някоя таверна, знаете, че храната там постоянно е прясна. България предлага вкусна храна, само че качеството и е леко подозрително тук-там.

3. Нощен живот

И в България, и в Гърция кипи плевел нощен живот през лятото. И в двете страни е пренаселено с непознати туристи, макар че повече хора посещават Гърция. Въпросът за сигурността също е противоречив. Със сигурност, може да си прекарате добре и на двете места, според от желанията си.

4. Забележителностите

Сравнението по тази точка също е мъчно, поради богатото историческо завещание и на двете страни. Гърция несъмнено печели със съхраненият тип на паметниците си, само че разнообразието от архитектурни забележителности е доста огромно и в България, и в Гърция.

5. Цените

Цените на отмора в Гърция са налични за множеството хора. Неслучайно, стотици българи постоянно посещават южната ни съседка, даже и единствено за ден. Храната, хотелите, питейните заведения и нощните заведения не са прекомерно евтини, само че сумата, която ще отделите в България, е почти същата. Със сигурност, обслужването в Гърция е на доста по-високо равнище от това на родна територия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР