Почивката е много важна за всеки от нас не само

...
Почивката е много важна за всеки от нас не само
Коментари Харесай

Експерти предупреждават: Използвайте годишния си отпуск!

Почивката е доста значима за всеки от нас освен тъй като ни откъсва от работата, само че и тъй като по този начин се любуваме на компанията на околните си. Оказва се обаче, че доста хора са пренебрегнали своя отпуск предходната година и са си почивали малко или въобще не са. А това е нездравословно.

Американската туристическа асоциация, както и Американската психическа асоциация вършат изследвания, с които потвърждават, че всички би трябвало да се възползваме от полагаемия ни се отпуск. Защо? На първо място е фактът, че почивката усъвършенства както психическото, по този начин и физическото ни здраве.

Главоболието, да вземем за пример, което постоянно е подбудено от стрес на работното място, изчезва, откакто си починем дейно. Също по този начин почивката понижава риска от сърдечни болести.

Друга значима причина да си почиваме, е успеваемостта на работата ни. Според изследванията всеки чиновник, който се е възползвал пълноценно от отпуската си, е с до 8 % по-ефективен от тези, които не са го създали. Така че би трябвало да си почиваме качествено, с цел да можем да бъдем ползотворни.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР